Zo bespaart u gemakkelijk op uw energierekening

Zo bespaart u gemakkelijk op uw energierekening

Besparen is iets dat veel bedrijven  graag doen. Besparen op een rekening betekent dat er meer geld overblijft voor leuke activiteiten of nieuwe investeringen. Een van de gemakkelijkste kosten om op te besparen zijn de energiekosten. Energiekosten staan altijd vast voor een jaar en na dat jaar worden zij opnieuw bekeken en hierbij verhoogd of verlaagd. Er zijn echter een aantal handige manieren om te zorgen dat u nooit meer betaalt voor de energierekening dan dit jaar. Sterker nog, in de meeste gevallen zult u er enorm op vooruit kunnen gaan!

 

Gemakkelijke besparingstips

Een belangrijke tip die door veel medewerkers vaak wordt vergeten is het voorkomen en verminderen van sluipverbruik. Veel personeelsleden laten vaak de oplader in het stopcontact zitten zonder dat er een mobiel aan het opladen is. Dit zorgt voor onnodige hoge kosten. Ook is het belangrijk dat de lampen worden vervangen door LED lampen, deze zijn wat prijziger maar verbruiken tot wel 75% minder stroom. Ook is het belangrijk dat de laatste die het pand verlaat alle lichten uitzet. En wanneer medewerkers klaar zijn is het van belang dat iedereen zijn computer of laptop uitzet om energie te besparen. 

 

Energieleverancier met de laagste tarieven

Energie vergelijken zakelijk heeft natuurlijk als grootste voordeel dat u direct kunt kiezen voor een energieleverancier met de laagste tarieven. Het is hierbij belangrijk om goed te kijken naar de verschillen tussen de leveranciers en hun aanbod. De overstap is binnen enkele minuten geregeld. Vergelijk energie en bespaar direct geld, waarmee u het bedrijf kan trakteren op een leuke activiteit. 

Besparen op uw energiekosten, verder dan overstappen

 

Overstappen is een eerste stap om echt te besparen op uw energiekosten. Echter zijn er veel vervolgstappen die u kunt zetten om nog meer te besparen om uw kosten. Denk hierbij aan het gebruik van HR++ ramen, of het plaatsen van een mosdak of isolatie om uw energie nog te verlagen. Ook is het verstandig om goed onderhoud te blijven doen aan uw cv-ketel!

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.