WHOA voor ondernemers

WHOA voor ondernemers

Als ondernemer vliegen de regelingen je wellicht om de oren. Sommige zijn relevant voor je en sommige niet. We hopen van harte dat je nooit failliet gaat of in geldproblemen komt, maar de laatste maanden is het door gestegen energieprijzen en inflatie voor sommige ondernemers lastig het hoofd boven water te houden. En dat terwijl de cashflow van je bedrijf gewoon in orde is. Gelukkig is er nu een regeling om faillissement van zo’n gezond bedrijf te voorkomen. Wat kan de WHOA-regeling voor ondernemers betekenen?

Met een WHOA-regeling maak je een gezonde doorstart

De WHOA-regeling is bedoeld voor bedrijven die hoge schulden hebben, maar in de kern een gezonde bedrijfsvoering hebben. Het is niet zo vreemd dat deze wet in 2021 tot stand is gekomen. Bedrijven hadden destijds last van de coronacrisis. Opeens vielen bepaalde sectoren, zoals horeca of toerisme, helemaal stil. De regering heeft toen bedacht dat schuldeisers en ondernemers een akkoord kunnen sluiten.

Zo’n onderhands akkoord kan worden goedgekeurd door de rechter. Zelfs schuldeisers die niet akkoord willen gaan worden door de rechterlijke uitspraak gedwongen toch te wachten op hun geld. De regeling geeft je een stok achter de deur. Op die manier kan een faillissement worden voorkomen en kun je als ondernemer een doorstart maken.

WHOA voor ondernemers is vooral bedoeld om te voorkomen dat te veel bedrijven failliet gaan. Dat is ook in 2023 nog steeds actueel. Bedrijven lijden nu onder inflatie en gestegen energierekeningen die het moeilijker maken alle schulden af te betalen.

WHOA maakt je bedrijf klaar voor de verdere toekomst

De WHOA-regeling is niet alleen belangrijk om je bedrijf door een moeilijke periode heen te loodsen en een faillissement te voorkomen. Deze regeling zorgt er ook voor dat je je hele bedrijf van top tot teen onderzoekt en bekijkt waar je kunt hervormen en bezuinigen. Op die manier wordt je bedrijf ook een stuk gezonder op de lange termijn. Samen met experts als accountants en advocaten onderzoek je hoe je bedrijf beter en effectiever kunt runnen. Dit is een ontzettend leerzaam proces waar je nog jaren de vruchten van plukt.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.