Werken in de zorg, iets voor jou?

Werken in de zorg, iets voor jou?

Werken in de zorg: wat zijn de meest voorkomende functies?

Iemand die werkzaam is in de zorg en welzijn branche bekommert zich om anderen. Hij of zij wilt anderen mensen helpen en vindt het belangrijk dat die mensen zo goed mogelijk worden geholpen. De meest voorkomende functies in de zorg zijn bijvoorbeeld doktersassistent, helpende zorg en welzijn, verpleegkundige en apothekersassistent. Elke functies wordt anders uitgevoerd, maar is weer even belangrijk. De doktersassistent assisteert de dokter waarbij nodig en prikt bijvoorbeeld weer bloed bij de patiënten, zo komen wij bijvoorbeeld te weten dat we geen bloedarmoede hebben. De apothekersassistent zet onze medicatie klaar en kijkt deze voor ons nog na, zo weten we zeker dat we de juiste medicatie mee krijgen en als we vragen hebben dat ze ons kan helpen. Elke functie wordt ergens anders uitgevoerd, maar ze zijn heel erg belangrijk!

 

Waar kan iemand werken uit de zorg?

Elk beroep in de zorg is weer anders, dus werken ze ook weer op andere plekken. Een apothekersassistent werkt bijvoorbeeld niet bij de huisarts of andersom. Ze leren voor een beroep waar ze uiteindelijk ook kunnen werken. Je kan natuurlijk wel doorleren, zodat je meer kennis opdoet over je beroep en verder ontwikkelt, zo kan op meer plekken werken. Een apothekersassistent kan doorleren voor bijvoorbeeld apotheker of een HBO opleiding doen. Een apothekersassistent kan bijvoorbeeld in een apotheek werken, maar ook in een lab van het ziekenhuis. Doe je helpende zorg en welzijn niveau 2? Dan kan je in een verpleeghuis of verzorgingshuis werken. Ook kan je bij een instelling voor verstandelijk gehandicapten werken, een ziekenhuis of werken in de thuiszorg. De opleiding helpende zorg welzijn niveau 2 is heel erg breed en je kan er alle kanten mee op.

Wanneer weet je dat de zorg iets voor jou is?

Je vindt het leuk om een praatje te maken met mensen en je vindt het leuk om mensen te helpen. Klinkt dit bekend in de oren? Dan past misschien een opleiding in de zorg wel bij jou, zoals de doktersassistente opleiding. De doktersassistente opleiding is erg gevarieerd en je kan nog doorleren, als je dit zou willen. Naast een leuk praatje maken met mensen, doe je ook administratie en zorg je ervoor dat de ruimte waarin je werkt veilig is voor jezelf en voor anderen. Als patiënten, klanten of een collega binnenkomt, dan vind je het leuk om die persoon te zien en deze te helpen. Ook help je graag mensen op weg, dus dat kan zijn advies geven over medicatie of vertellen wanneer de volgende afspraak is, etc.

Ik kan niet kiezen

Soms zijn er teveel leuke opleidingen en beroepen dat je gewoon niet kan kiezen. Begrijpelijk! Het is dan aan te raden om voor verschillende opleidingen een brochure en een proefles aan te vragen. Je kan dan op je gemak thuis in de brochure bekijken. De proefles is heel erg fijn, want je krijgt dan een inkijkje van de opleiding, zo zie je meteen of de lessen je aanspreken of helemaal niet. Je kan dan verschillende opleidingen vergelijken en zo je keuze maken. Vaak is er ook de mogelijkheid om een opleiding test te doen of een beroepskeuzetest via de website van de opleider. Is deze niet op de website? Dan kan je deze gratis doen op het internet. Ook kan je verschillende opleiding aanbieders vergelijken, zo weet je meteen voor welke opleiding je de beste prijs hebt. Wil je advies hebben betreft een opleiding of deze bij je past? Dan kan je altijd nog met een opleider bellen, ze kunnen je altijd advies geven.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.