Werken als verhuurmakelaar via een detacheringsbureau

Werken als verhuurmakelaar via een detacheringsbureau

Hoewel je werkt om te leven en niet omgekeerd, maakt werken een groot deel van je leven uit. Daarom is het wel zo fijn als je een baan hebt die perfect bij je past. Het vinden van een baan die naadloos aansluit op jouw niveau, passie en wensen, is exact wat het detacheringsbureau Joinuz voor je kan betekenen. Ben jij ook toe aan een nieuwe uitdaging en wil je graag werken bij een woningcorporatie? Dan raden we het je bij Businesstopper aan om snel verder te lezen, want gemotiveerde en ervaren professionals zijn bij woningcorporaties altijd welkom. In dit blog belichten we wat werken als verhuurmakelaar bij een woningcorporatie inhoudt en wat je taken in dit beroep precies zijn.

Wat zijn de taken van een verhuurmakelaar? 

Joinuz is vaak op zoek naar kandidaten die aan de slag willen als verhuurmakelaar. Veelal is dit bij woningcorporaties die een groot aantal huurwoningen in portefeuille hebben. Ben jij nieuwsgierig naar de taken van een verhuurmakelaar? Businesstopper zet ze graag voor je op een rij. Omdat de woningmarkt complex is, komt er bij de verhuur van een huis veel kijken. Een verhuurder beschikt zelf niet altijd over de specialistische kennis om zo’n verhuurproces in gang te zetten. Door ervoor te zorgen dat dit proces soepeltjes verloopt en dat leegstand zoveel mogelijk wordt voorkomen, kan een verhuurmakelaar veel werk uit handen nemen. Ben jij vriendelijk en geduldig van aard? Dat is belangrijk omdat je als verhuurmakelaar mensen in het huurproces begeleidt. Je wilt immers dat potentiële nieuwe huurders en opdrachtgevers het gevoel hebben dat ze je kunnen vertrouwen en dat ze een goede klik met je hebben. 

Begeleiden van bezichtigingen van woningen

Je organiseert onder andere de bezichtigingen van huizen, regelt de huurcontracten, verwerkt huuropzeggingen en trekt potentiële nieuwe huurders na door middel van paspoorten en werkgeversverklaringen wanneer je als verhuurmakelaar werkt. Daarnaast zorg je als verhuurmakelaar voor de opleveringen en de voor- en eindinspecties van woningen. Om de staat van een huis te beoordelen is het een voorwaarde om technische kennis in huis te hebben. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat er een renovatieverzoek moet komen en verder doe je als verhuurmakelaar nog veel meer. Het onder de aandacht brengen van het huis in het netwerk, het selecteren van potentiële huurders en het begeleiden van bezichtigingen, zijn andere belangrijke taken. Ook geef je advies over de huurprijs, voer je een financiële check uit bij de potentiële huurders, stel je de huurovereenkomst op en inspecteer jij de woning bij de sleuteloverdracht. 

Joinuz detachering

Ben je enthousiast en wil jij graag als verhuurmakelaar werken? Wil je in zzp-verband aan de slag of wil je liever een vaste baan als verhuurmakelaar? Joinuz detachering helpt je met plezier op weg samen met haar contacten en opdrachtgevers. Beschik jij over de juiste opleiding, vaardigheden en ervaring die bij de wensen van de opdrachtgevers passen? Neem dan snel contact op met de recruiters en wie weet kun jij al gauw starten als verhuurmakelaar. Ook als je in een ander interessant vakgebied aan de slag wilt, ben je bij Joinuz aan het juiste adres. Je vindt er bijvoorbeeld altijd een mooie vacature bij de overheid, gemeente of het sociaal domein. Deze vacatures zijn er zowel in een uitvoerende, beleidsmatige, ondersteunende als adviserende rol en op ieder niveau. Je vindt er dus altijd een baan die je past als een jas!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.