Wat zijn de voordelen van telematics?

Wat zijn de voordelen van telematics?

Als men het heeft over telematics dan zijn dit twee vakgebieden die samenkomen. Het gaat om telecommunicatie en informatica. Vandaag de dag wordt telematics gebruikt in het kader van fleetmanagement software. Fleetmanagement wordt gebruikt voor het beheer van diverse soorten werkmaterieel en wagenparken. Kijk eens op de website van Moove voor telematics oplossingen en lees hieronder de voordelen van telematics.

Telematics zorgt voor een betere controle en planning

Het is zo hoe beter de planning is van werkzaamheden, hoe minder kilometers de buitendienst maakt. Traceren van voertuigen kunnen helpen bij het efficiënt toekennen van werkzaamheden en het opstellen van betere routes. Daarnaast houd je met software makkelijker privé- en zakelijke kilometers op een accuratere manier bij. Wat de bestuurder moet doen is tijdens het begin van de rit aangeven of het om een privé- of zakelijke rit gaat. Fiscale bijtelling wordt zodoende voorkomen en overwerk declaraties en urenstaten kunnen makkelijk gecontroleerd worden.

Het besparen van brandstof

Bij de meeste bedrijven is besparing van brandstof een topprioriteit. Door het brandstofverbruik te monitoren via telematics software kan er snel worden ingegrepen en kun je bepalen wat je wilt stimuleren. Met gebruik van telematics kun je maar liefst 15% besparen op brandstofverbruik.

Integreren van een ERP systeem

Telematics software is te integreren met ERP systemen zoals ViaData, Triopsys, Tensing, SAP, PCA Mobile, Oracle, Microsoft Navision, Microsoft Dynamics, Exact en Delinea. Het integreren maakt het een stuk makkelijker om essentiële bedrijfsprocessen goed te kunnen beheren.

Met telematics een beter preventief onderhoud

Door steeds weer inplannen van preventief onderhoud en snel uitvoeren van reparaties dalen de milieu en kosten belasting. Een goed onderhouden voertuig presteert namelijk op alle vlakken veel beter dan minder onderhouden voertuigen. Telematics software zorgt voor het benodigde inzicht, waardoor het tijdig mogelijk is om onderhoudswerkzaamheden in te plannen.

Telematics software koppelen met andere applicaties

Om bedrijfsvoering te vereenvoudigen kunnen er API koppelingen worden gemaakt met andere applicatie software. Zo kun je gebruik maken van een parkeerapp en een urenregistratie app. Je zult merken met software koppelingen dat de bedrijfsvoering een stuk makkelijker verloopt.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.