Wat voor BHV trainingsmaterialen zijn er?

Wat voor BHV trainingsmaterialen zijn er?

BHV cursussen, bijna iedereen heeft er wel van gehoord. Maar wat heb je hier precies voor nodig? Hoe zorg je voor brandweer waardig trainingsmateriaal? In dit artikel is van alles te vinden over verschillende soorten bhv trainingsmateriaal. Allereerst een stukje over waar de bedrijfshulpverleningscursus precies over gaat. BHV bestaat voornamelijk uit twee onderdelen: brandveiligheid en EHBO. Hieronder bespreken we per apart onderdeel welke brandweer trainingsmaterialen er beschikbaar zijn voor het onderdeel.

EHBO

Je hebt het vast wel eens in een serie of film gezien: de pop waarop de acteurs moeten oefenen met reanimeren. Wellicht heb je zelfs het bekende liedje ‘staying alive’ daarbij wel geleerd toe te passen op een reanimatie patiënt. Niet om iemand moet in te praten, maar om zelf een vast ritme aan te houden tijdens het reanimeren. Van deze pop zijn verschillende versies beschikbaar voor diverse situaties. Zo kunnen sommige poppen bijvoorbeeld meten hoeveel druk je zet tijdens het reanimeren. Naast deze pop zijn er ook verschillende soorten verband beschikbaar. Ook zijn er nep stukken huid die je zou kunnen naaien om te leren te hechten. Je kunt het zo gek nog niet bedenken of er is wel trainingsmateriaal voor. Je kunt het natuurlijk beter op een oude fiets leren.

Brandveiligheid

Voor brandveiligheid zijn een hoop soorten brandweer trainingsmateriaal te verkrijgen. Je kunt bijvoorbeeld beginnen met een digitale brand training. Maar branden blussen leer je niet alleen van achter een scherm. Er zijn veel verschillende gasgestookte oefenmiddelen waarin je een gecontroleerd vuur aan kunt steken om vervolgens in alle rust te leren hoe je een brand zo effectief mogelijk blust. Wil je het helemaal echt maken kun je ook nog een rookgenerator toevoegen aan de bonte mix. Met rookgeneratoren creëer je een zeer realistische brandsituatie en leer je ook onder al lichte stress keuzes maken en branden blussen.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.