Wat is een BKR registratie?

Wat is een BKR registratie?

Wilt u geld lenen? Dan wordt er vaak eerst gekeken of je geregistreerd staat bij het BKR. U wordt geregistreerd als u geld leent voor bijvoorbeeld een telefoonabonnement. Betaalt u niet volgens de regels? Dan ontvang je een negatieve BKR-registratie. Wat doe je dan?

BKR-registratie

Bureau Kredietregistratie is een organisatie die de kredietgegevens van 10,8 miljoen Nederlanders bijhoudt. Zodra iemand een lening aanvraagt ​​of een aankoop op afbetaling doet, wordt deze aangemeld bij Stichting BKR. Zo wordt ook een lening voor uw smartphone geregistreerd. De enige uitzonderingen zijn hypotheken en studentenschulden. Dit betekent dat de meeste Nederlanders een BKR-registratie hebben. Het doel van deze registraties is om geldverstrekkers zoals banken te informeren over mensen die geld willen lenen. Een BKR codering kan positief of negatief zijn.

Kan ik een woning kopen met een negatieve BKR-registratie?

Een huis kopen met een negatieve registratie is moeilijk. U kunt nog steeds een hypotheek krijgen, maar de hypotheekrente kan hoger zijn. Dit vanwege het risico dat de bank neemt. U heeft in het verleden misschien niet altijd uw rekeningen kunnen betalen, dus misschien kunt u het nu doen. Het is wellicht voordeliger om een ​​huis te kopen nadat u uw BKR registratie laat verwijderen.

Hoe kom ik van de BKR-registratie af?

Na het aflopen van het contract blijven de gegevens over betalingsachterstanden 5 jaar beschikbaar. Dit betekent dat goed gedrag gedurende 5 jaar na het einde van uw laatste late contract zal resulteren in het opheffen van de negatieve registratie.

Verkeerd geregistreerd?

Het is mogelijk dat u een illegale BKR-registratie krijgt. Als dit het geval is, dan kunt u het volgende doen:

  • Neem contact op met uw geldverstrekker: Bespreek de situatie opnieuw met de geldverstrekker, zodat hij ervoor kan zorgen dat de registratie ingetrokken kan worden.
  • Voorleggen bij de Geschillencommissie BKB: Als de situatie niet met de schuldeiser kan worden opgelost, kan de situatie worden doorverwezen naar de Geschillencommissie BKB. Deze commissie is onpartijdig en neemt beslissingen op basis van het bewijs van de schuldeiser en de cliënt. De uitspraak van de geschillencommissie is bindend, dus er zijn geen veranderingen meer mogelijk na de uitspraak.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.