Waarom is werkkleding belangrijk?

Waarom is werkkleding belangrijk?

Het zal je ook wel eens zijn opgevallen: bedrijven die dezelfde shirts of zelfs hele pakken dragen met hun bedrijfslogo erop. Bedrijven doen aan werkkleding bedrukken om een professionele uitstraling van het bedrijf af te geven. Daarnaast zit dit er ook netter uit op het oog. Bovendien wordt het de klant eenvoudiger gemaakt de juiste personen aan te spreken bij eventuele vragen. Zij kunnen hierdoor veel beter herkennen voor welk bedrijf of welk team de persoon werkt. Werkkleding dragen is belangrijk om meerdere redenen. Ben jij ook benieuwd? In dit artikel lees je hier meer over.

 

Een veilige werkomgeving

De voornaamste reden waarom het dragen van bedrijfskleding belangrijk is, is veiligheid. Werk je in een vakgebied waar je veiligheid vaak op de proef wordt gesteld, zoals de bouw, dan heb je de juiste werkkleding nodig. Het is dan ook de bedoeling dat de werkkleding zich voldoet aan een aantal specifieke eisen en daarbij ook nauwkeurig getest is. Werk je bijvoorbeeld in de Praxis dan zijn veiligheidsschoenen verplicht. Meestal zijn veiligheidsschoenen zwaar in gewicht doordat ze een stalen neus hebben. Dit biedt namelijk garantie tegen val- of stootschade. Goedgekeurde werkkleding vermindert bovendien ook het ziekteverzuim, doordat er minder werkomstandigheden plaatsvinden.

 

Gelijkheid binnen het bedrijf

Niet alleen veiligheid, maar het dragen van bedrijfskleding zorgt ook voor gelijkheid op de werkvloer. Er ontstaat een gevoel van saamhorigheid en dat is erg belangrijk wanneer je voornamelijk in groepen werkt. Daarnaast bespaart het de werknemers na te denken over welke kleding gepast is voor het bedrijf. Werkkleding zou comfortabel moeten zitten, zodat je je hier gemakkelijk in kunt bewegen.

 

Herken het bedrijf

Uiteindelijk wil je als bedrijf groter worden. Je wilt herkent worden door verschillende mensen, zodat zij uiteindelijk contact met je zullen opnemen. Marketing speelt hier een cruciale rol in. Bedrukte werkkleding wordt dan ook ingezet als marketingmiddel. Door personeel bedrukte werkkleding te laten dragen of klanten bedrukte producten mee te geven, zal je netwerk steeds toenemen. Het is dan ook de bedoeling dat je de bedrijfslogo, de bedrijfsnaam of de slogan van het bedrijf erop krijgt. Men ziet dat en zal in zijn onbewuste de merknaam opslaan.

 

Kortom, werkkleding is om verschillende redenen belangrijk voor het bedrijf. Hiermee krijgt het bedrijf een professionele uitstraling, wordt herkend door anderen, draagt bij aan de veiligheid van haar personeel en zorgt voor saamhorigheid binnen de teams. Daarnaast is het een uitstekende promotiemiddel.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.