Waarom een online community beter is dan een offline community

Waarom een online community beter is dan een offline community

Ons leven speelt zich tegenwoordig grotendeels online af. Deze trend was al jaren zichtbaar, maar de corona pandemie heeft dit nog een flinke boost gegeven. We  werken in de cloud, spreken vrienden via Whatsapp of videobellen en zelfs workouts doen we gewoon thuis met een filmpje. Ook online communities worden daardoor steeds geliefder. Een online community waarin mensen met dezelfde interesses elkaar eenvoudig vinden, heeft dan ook veel voordelen. Je zou zelfs kunnen zeggen dat een  online community in sommige gevallen beter is dan een offline community. Waarom dat is vertellen we je natuurlijk graag.

Voordeel 1: Altijd en overal verbonden

In een online community zijn mensen altijd en overal met elkaar verbonden. Leden kunnen op elk moment van de dag op elkaar reageren of met elkaar in gesprek gaan. Voor veel mensen is dit goed te combineren met een druk leven. Op een verloren momentje deel je makkelijk mee aan een community, terwijl je voor een offline community misschien geen tijd hebt. Doordat je ook op een smartphone kunt deelnemen, is een online community ook niet meer plaatsgebonden.

Voordeel 2: Een veilige omgeving om te delen

Een online community is eenvoudig te managen. Ongenode gasten kunnen niet binnenkomen en zo blijft de online community écht veilig. Leden voelen zich gehoord door de community en durven zo beter hun mening te geven of hun ervaringen te delen. Dit is bijvoorbeeld erg waardevol binnen lotgenotenverenigingen.

Voordeel 3: Contact op afstand

Bij een online community maakt het niets uit waar de leden wonen. Zo brengen online communities mensen met elkaar in contact die in een offline community elkaar misschien nooit zouden ontmoeten. In een online community zijn hierdoor meer waardevolle verbindingen te leggen tussen mensen. Afstand doet er opeens niets meer toe, enkel de inhoud telt. Dit is ook de reden dat mensen in een online community vaak waardevolle contacten leggen.

Voordeel 4: Elkaar eenvoudig leren kennen

Niet iedereen legt offline eenvoudig contact met elkaar. In een online community wordt dit eenvoudiger gemaakt. Via een online community wordt de barrière van contact leggen voor sommige mensen minder groot. Door binnen de online community verschillende kanalen aan te maken per thema, link je gemakkelijk mensen met dezelfde interesses aan elkaar. Zo haalt elk lid alles uit de online community.

Denk jij erover een online community te beginnen of je aan te sluiten bij een bestaande? Probeer het dan eens uit! Er zijn al heel wat mensen jou voorgegaan!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.