De belangrijkste punten die je niet mag vergeten bij de zoektocht naar een nieuw bedrijfspand

De belangrijkste punten die je niet mag vergeten bij de zoektocht naar een nieuw bedrijfspand

Als je bedrijf groeit, of je toe bent aan een nieuwe werkomgeving, verhuis je naar een nieuw bedrijfspand. Dit is een leuk, maar ook een grote uitdaging. Een bedrijfspand kies je namelijk niet zomaar. Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee houdt wanneer je een geschikt bedrijfspand uitzoekt. Heb je hierbij wat hulp nodig? In dit artikel lees je de belangrijkste punten die je niet mag vergeten bij de zoektocht naar een nieuw bedrijfspand. 

Waarom een nieuw bedrijfspand?

Het is mogelijk dat jouw bedrijf enorm groeit, en er daarom meer ruimte nodig is voor jou en je personeel. Een andere reden is dat het huidige pand waarin je zit misschien enige gebreken heeft. Wat de reden ook is, er zijn een aantal dingen waar je rekening mee houdt bij het zoeken naar een nieuw bedrijfspand. Lees gauw verder. 

Een goede voorbereiding 

Een nieuw bedrijfspand kopen of huren is niet zomaar iets. Daarom is een goede voorbereiding erg belangrijk. Wat zijn jouw plannen voor de komende jaren? Heb je een groot of een klein pand nodig? Wat is jouw ideale locatie? Is er genoeg parkeerruimte? Hoe ziet het pand eruit en heb je de mogelijkheid om uit te breiden? Dit zijn belangrijke punten om bij stil te staan wanneer je een geschikt bedrijfspand kiest. Maak een wensenlijst met de belangrijkste punten voordat je begint met zoeken. 

Heb je moeite met het vinden van een geschikt bedrijfspand? Schakel dan een bedrijfsmakelaar is. Ben je op zoek naar een bedrijfspand in Doetinchem? Kies dan voor een bedrijfsmakelaar in Doetinchem

Laat een bouwkundige keuring uitvoeren 

Als je zelf geen bouwdeskundige bent, is het erg belangrijk dat je een bouwkundige keuring laat uitvoeren door een professional. Die bepaalt de staat van de onroerende zaken en de veiligheid van het pand. Niet alleen bij oude gebouwen is dit zinvol, maar ook bij nieuwere gebouwen. Een bouwkundige keuring geeft inzicht over de kwaliteit, de staat van onderhoud en andere belangrijke punten die bepalend zijn voor de koop of huur van een pand. Het hele pand wordt bekeken, zowel van binnen als van buiten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de vloeren, de fundering, het dak en de keuken.

Leg afspraken goed vast 

Het is belangrijk dat je alle afspraken goed vastlegt. Hiermee voorkom je dat je op een later moment in de problemen komt. Je kunt deze afspraken schriftelijk of mondeling afsluiten. Beide varianten zijn rechtsgeldig. Bedenk wel dat wanneer er zich problemen voordoen, het handiger kan zijn een schriftelijke overeenkomst bij de hand te hebben. Mondelinge afspraken zijn namelijk moeilijker te bewijzen dan schriftelijke overeenkomsten. 

We hopen dat je met onze tips snel een goede locatie voor jouw bedrijfspand vindt! Veel succes vast!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.