Video conferencing: de beste software en hardware op een rij

Video conferencing: de beste software en hardware op een rij

Video conferencing is in deze tijd een nieuwe standaard geworden in tal van organisaties. Maar gebruikt uw organisatie ook de beste en laatste technologie? Hieronder leest u de beste software en hardware voor zakelijk gebruik.

Video conferencing in het algemeen

Voor veel informatiegerichte werknemers, vooral in grote stedelijke gebieden in Nederland, is thuiswerken waarschijnlijk een lange termijn trend die tot 2021 en daarna zal aanhouden. Video conferencing is daarbij een belangrijke factor geworden. Video conferecing is veel meer dan alleen een informele vergadering geworden. Door de juiste professionele hard- en software te gebruiken, kunt u tegenwoordig meer dan alleen vergaderen, met als uiteindelijk doel om samen te werken vanuit huis en/of op kantoor.

Microsoft teams

In één app kunnen gebruikers met Microsoft Teams video- of audiovergaderingen plannen met dezelfde persoon of groep. Beheerders kunnen ook webinars en grote vergaderingen hosten met maximaal 10.000 deelnemers.

Volledige integratie met Microsoft 365 betekent dat oproepen eenvoudig kunnen worden gepland en gedeeld binnen de organisatie, en externe gasten kunnen deelnemen vanuit hun webbrowser zonder een app te downloaden.

Microsoft Teams biedt ook het volledige pakket aan functies die u van een toonaangevende softwareleverancier voor video conferencing mag verwachten, waaronder scherm delen en gespreksopname, realtime ondertiteling, technologie voor achtergrondvervaging en chatfuncties. Integratie met Microsoft 365 maakt het platform marktleider op het gebied van videoconferenties en integratie van digitale werkplekken.

De krachtige videoconferentiesoftware van het platform wordt aangevuld met hardware-opties waarmee gebruikers vrijwel overal kunnen deelnemen aan gesprekken. Wanneer u alleen of onderweg werkt, kunnen mobiele apparaten, desktopcomputers en Bluetooth-conferentieheadsets voor connectiviteit zorgen.

Over het algemeen is Microsoft Teams ideaal voor bedrijven die al Microsoft 365 gebruiken of die digitale communicatie- en samenwerkingswerkplekken in hun organisatie opnieuw willen uitvinden.

Lifesize

Lifesize Cloud is een cloudgebaseerde oplossing voor video conferencing die verbindingen voor iedereen gemakkelijk maakt. Op een smartphone, tablet, laptop of computer, of met een Lifesize-systeem. Lifesize Cloud is software-as-a-service die ideaal is voor zakelijke video zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de vereiste infrastructuur. Dit maakt Lifesize Cloud geschikt voor elke organisatie, groot of klein.

De installatie is eenvoudig. De beheerder nodigt zijn medewerkers uit via e-mail. De duidelijke instructies vertellen hoe een gebruiker zijn gebruikersnaam en wachtwoord aanmaakt en hoe die gebruiker kan deelnemen. Gebruikers hebben een goede webcam en internetverbinding nodig, en vanaf nu is het deelnemen aan een videovergadering eenvoudiger dan ooit tevoren. Elke deelnemer kan een groepsbijeenkomst maken door een uitnodiging met datum en tijd te sturen. De inbelinformatie wordt naar de aanwezigen gestuurd en de vergadering kan beginnen, waar collega’s zich ook bevinden. Deelnemers die geen laptop hebben, kunnen ook bellen als deelnemer met alleen audio. Deelnemers met een videoconferentiesysteem, zoals Lifesize Icon, betreden de vergaderruimte. Leden kunnen ook vrienden, familie en kennissen uitnodigen via Lifesize Cloud, met een onbeperkt aantal gastaccounts.

Logitech camera’s

Bent u op zoek naar een hardware oplossing voor video conferencing of andere soorten online vergaderingen? Dan zijn Logitech-producten aan te raden voor hoge kwaliteit videogesprekken. Denk naast camera’s ook aan goede kwaliteit microfoons, headsets, kabels, soundbars en aansluitadapters. Of u kunt er ook voor kiezen om de complete set, waarin alles zit wat u nodig heeft om ontspannen online samen te werken.

Barco clickshare

Voor draadloze presentatiesystemen die soepele, gebruiksvriendelijke en probleemloze prestaties leveren is Barco ClickShare een goede oplossing. Met ClickShare kunt u eenvoudig presentaties delen zonder gedoe met snoeren, kabels of adapters.

 

Communicatie is belangrijk in de zakenwereld van vandaag. Barco’s ClickShare helpt ervoor te zorgen dat uw teams nauw samenwerken, waardoor een betere coördinatie wordt verzekerd en de uitwisseling van kennis en ervaring wordt vergemakkelijkt, terwijl onnodige tijd en moeite wordt bespaard. Erg handig om te gebruiken in vergaderruimtes.

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden?

Weet u niet goed waar u moet beginnen en bent u op zoek naar de perfecte oplossing voor uw situatie? Bekijk meer mogelijkheden op het gebied van video conferencing te ontdekken of vraag om advies aan een specialist op het gebied van audiovisuele oplossingen.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.