Vergaderen aan het strand, een bewuste keuze

Vergaderen aan het strand, een bewuste keuze

Steeds meer bedrijven maken de keuze voor vergaderen aan het strand. Alleen maar goed om dat ook eens bewust te mogen ervaren. Je kent het misschien wel, iedere week heb je saaie overleggen binnen, tussen vier muren. Je kijkt niet altijd naar buiten, soms zit je in een donkere ruimte en moet je de hele tijd naar anderen kijken of naar een scherm staren. Dit kan erg vermoeiend zijn, dit heeft dan ook geen goede invloed op de inspiratie die je dan krijgt. Het kan saai worden, je wordt moe, eentonig, de helft komt maar binnen en dan is het niet fijn om zo bij elkaar te zitten. Daarom moet vergaderen aan het strand eens geprobeerd worden. Een inspirerende omgeving, de mooie zee, het strand, het zand, de mooie lucht, iedere keer is het anders. Maar uit onderzoek blijkt wel dat mensen hierdoor meer inspiratie hebben en zo ook beter de aandacht erbij kunnen houden. Als je dus iets wil halen uit de vergadermomenten, dan is dit het beste wat je kunt doen want zo heb je er ook echt wat aan! 

Waarom vergaderen aan het strand?

Bedenk je eens wat vergaderen aan het strand met je kan doen, waarom zou je het doen? Alleen al omdat je hierdoor nieuwe ideeën kunt losmaken bij het personeel. Iedereen zal ineens heel alert zijn en vol ideeën zitten en dat is ook een goed moment om dan te vergaderen. Dit hoeft niet elke week zo te zijn, maar wissel de locaties eens af en dan kun je kijken hoe het dan met iedereen gaat. Wanneer merk je dat de werknemers de beste ideeën hebben? Misschien helpt het om eerst een wandeling te maken aan het strand en dan weer met een frisse blik naar alle vraagstukken te kijken. 

Voordelen vergaderen aan het strand

Weet jij wat de voordelen zijn van vergaderen aan het strand? Iedereen heeft meer inspiratie, ideeën komen beter los en mensen houden hun aandacht er ook beter bij. Dit is wat je nodig hebt als het succesvol moet zijn. Informatie moet bij iedereen binnen komen en zo kun je elkaar ook inspireren en motiveren. Zorg dat de band ook onderling beter wordt en blijft en daarom moet je vergaderlocaties afwisselen en dit kan je op een hele leuke manier doen. 

Vergaderen zinvoller maken!

Bedrijven merken dat vergaderen aan het strand veel zinvoller en nuttiger is. Een lunch in de strandtent misschien ook haalbaar? Een wandeling na het eten, en zo weer even een paar uur vergaderen en dan merk je dat iedereen zijn aandacht er beter bij zal hebben. De moeite meer dan waard om het eens te proberen en dan zie je ook vanzelf in hoe waardevol dit gaat zijn! Kies er daarom snel voor en deel jouw ervaringen met anderen, je gaat nu een goede zet doen waar je echt geen spijt van gaat krijgen. Regel het daarom vandaag nog als je kunt en je gaat uitkijken naar je eerste vergadermoment met dit uitzicht!

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.