Een presentatie komt het beste over wanneer je dit ondersteunt met beelden en steekwoorden. Zonder enige ondersteuning kan alleen jij het verhaal overbrengen. Gebruik je hier beeld bij van bijvoorbeeld een Powerpoint, geluids- of beeldfragmenten, dan blijf je degenen waar je voor presenteert continu prikkelen. Gegarandeerd wordt er beter naar je geluisterd. Televisies in een presentatieruimte zijn daarom geen overbodige luxe, maar waar moet deze aan voldoen en wat zijn enkele goede voorbeelden? Dat lees je in deze blog.
Waar moet hij aan voldoen?
Een presentatieruimte is vaak een vrij lichte ruimte waar veel daglicht door ramen naar binnen komt. Daarom is het nodig dat de televisie is voorzien van antireflectietechnologie. Het heeft natuurlijk weinig zin als jouw presentatie nauwelijks te zien is.
Daarnaast moet de televisie een goede beeldkwaliteit en resolutie hebben. Het meest geavanceerde is niet nodig, want je zult er niet urenlang een film op gaan kijken, maar je wilt natuurlijk wel dat een video waarin je bijvoorbeeld een nieuw product introduceert goed overkomt. Het is natuurlijk afhankelijk van de beeldgrootte, maar een Full HD-tv met LED-scherm moet meestal voldoende zijn.
Natuurlijk moet je rekening houden met het formaat van de televisie. Mensen die achterin de ruimte zitten, moeten de presentatie ook goed kunnen zien. In een kleine presentatieruimte, waarbij je dichtbij het scherm zit, is een 55 inch televisie voldoende. In een grotere ruimte moet het scherm groter zijn. Een beeldscherm van 70 inch is 178 cm breed en één met 85 inch 216 cm. Daar kan iedereen in de ruimte jouw presentatie goed op meekrijgen.
Als laatste zijn de aansluitingen erg belangrijk. Je kunt op verschillende manieren jouw laptop, telefoon of computer aan een televisie koppelen. Met HDMI koppel je eenvoudig computers, laptops en andere randapparatuur aan de televisie. Deze optie is het meest snel en veilig, maar laptops die je eraan wilt koppelen moeten dan ook voorzien zijn van een HDMI-poort. Voor het gebruik van een USB-poort is dat niet nodig, waardoor dat ook een goede mogelijkheid is. Televisies kan je meestal ook door middel van wifi aan jouw laptop verbinden. Daarmee ben je helemaal niet meer afhankelijk van poorten, maar de verbinding is wel minder veilig en snel.
Samsung Serif
Er zijn onwijs veel mogelijkheden voor televisies in een presentatieruimte. Een voorbeeld van een televisie voor in een kleinere presentatieruimte is de Samsung Serif. Hij heeft een grootte van 43, 49 of 55 inch en is vooral fantastisch om haar design, connectiviteit en QLED-technologie.
Het heeft een 360-gradenontwerp, wat inhoud dat hij er vanuit elke hoek schitterend uit ziet, zelfs vanaf de achterkant! Je kunt hem daardoor overal in de presentatieruimte plaatsen. Dankzij de I-vorm, plaats je hem op de grond of op een stevige tafel, maar je kunt ook een stijlvolle, metalen standaard gebruiken.
Het is een Smart TV met allerlei slimme functies waarmee je apparaten heel gemakkelijk eraan kunt koppelen. Zo heeft het Airplay 2 voor het koppelen van een iPhone, iPad of Mac en kan je jouw telefoon met de SmartThings-app aan de televisie koppelen. Als laatste kan je met de Smart Hub gemakkelijk allerlei content op de televisie bekijken, eenvoudig te bedienen met de One Remote Control.
Samsung Frame
Ook de Samsung Frame is goed in een presentatieruimte te gebruiken en is ook verkrijgbaar in 65 inch. Deze 4K UHD televisie geeft het beeld vier keer gedetailleerder weer dan Full HD en dankzij HDR heeft het een extreem helder en gedetailleerde beeld. Met de helderheidssensor wordt de helderheid aangepast aan de omgevingslicht.
Wat vooral kenmerkend is voor de Samsung Frame, is dat hij eruit ziet als een schilderij. Het is voorzien van een mooie lijst die je bovendien kunt personaliseren. Je kunt hem strak tegen de muur aan bevestigen, dankzij de No Gap Wall-Mount en de mooiste afbeeldingen en kunstwerken kunnen erop worden afgebeeld. Gebruik je hem niet voor jouw presentatie, dan is het alsof er een mooi schilderij aan in de presentatieruimte hangt. Je kunt er jouw eigen afbeeldingen op instellen. Het biedt daarmee de mogelijkheid om toch met beeld te beïnvloeden, zonder dat je de tv voor een presentatie gebruikt. Slim!
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.