Tips voor een goede werkhouding

Tips voor een goede werkhouding

We weten allemaal dat een goede werkhouding erg belangrijk is. Zo voorkom je op lange termijn klachten aan je nek, rug en schouders. Maar toch heeft lang niet iedereen hier erg in tijdens het werken. Het is namelijk heel verleidelijk om onderuitgezakt te zitten als je er al een lange dag op hebt zitten, maar toch is het beter om dit niet te doen. Maar wat is nu precies een goede werkhouding en waar moet je op letten? Wij vertellen je er graag meer over in deze blog. Lees dus snel verder en doe er je voordeel mee! 

 

Bureaustoel 

Ergonimisch werken begint bij het instellen van je bureaustoel. Zo is het belangrijk dat als je op je bureaustoel zit, je voeten plat op de grond kunnen staan met je knieĆ«n licht gebogen. Houd hiernaast je rug zo recht mogelijk. Dit betekent dus dat je niet moet hangen in de stoel maar goed op het zitoppervlak gaat zitten, zodat je rug recht is. De meeste bureaustoelen kun je tegenwoordig helemaal afstemmen op je eigen zithouding. Maak hier dus ook gebruik van en kijk welke houding voor jouw lichaam het beste werkt. 

 

Bureau 

Hiernaast is de hoogte van je bureau ook erg belangrijk. Dit heeft ook weer te maken met de hoogte van je bureaustoel. Je bureau moet namelijk op dusdanige hoogte ingesteld staan, dat je benen onder het bureau passen en dat je je armen rustig kunt laten rusten op je bureau. Zo is het bijvoorbeeld niet handig als je je armen te ver moet strekken of als je armen een te scherpe hoek moeten maken om te kunnen typen. Veel bureaus zijn tegenwoordig automatisch verstelbaar. Zo kun je er ook voor kiezen om het zitten af en toe even af te wisselen met staan. Dit is voor je lichaam ook erg goed om niet te lang in dezelfde houding te werken. 

 

Beeldscherm 

Natuurlijk mag de positie van je beeldscherm niet ontbreken. Als je achter je bureau zit, is het belangrijk dat je je nek niet te ver omhoog of omlaag moet buigen om op je scherm te kunnen kijken. Zo kun je last krijgen van je nek en schouders. Het kan zijn dat je een verhoging nodig hebt voor je beeldscherm. Dit geldt vooral voor als je werkt met een laptop. Dan kun je je laptop op de verhoging zetten en een los toetsenbord kopen. 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.