Hoe kom je snel aan een baan in Rotterdam?

Hoe kom je snel aan een baan in Rotterdam?

Rotterdam is een enorm grote stad waar veel kansen liggen voor carrières. Veel organisaties van verschillende branches zijn gevestigd in deze stad. Het is dan ook niet voor niets dat veel mensen hier naartoe verhuizen om te gaan werken. Maar dit zorgt er wel voor dat veel mensen op zoek zijn naar een baan in Rotterdam en het dus lastiger voor jou wordt om een leuke baan te vinden. Toch zijn er een aantal manieren waardoor je sneller aan een baan komt in Rotterdam. Ben je benieuwd hoe? Lees dan snel verder! 

 

Zoekgebied vergroten 

Natuurlijk wil je het liefst midden in de stad werken. Maar soms zijn de bedrijven waarvoor je wilt werken, nou eenmaal niet gevestigd in het centrum. Rondom Rotterdam zijn er namelijk best veel bedrijventerreinen waar diverse kantoren zitten, waar je ook een grote kans hebt om een leuke baan te vinden. Daarom is het ook verstandig om je zoekgebied te vergroten. Wil je werken in de ICT? Zoek dan bijvoorbeeld eens naar een IT bedrijf Capelle aan den IJssel. Dit is alsnog dichtbij de stad en bovendien makkelijker bereikbaar met de auto. Verder kun je ook kijken in Barendrecht of bepaalde buitenwijken van Rotterdam, zoals IJsselmonde of Rotterdam Zuid. 

 

Zoeken naar meerdere functies 

Dit geldt natuurlijk niet voor iedereen, maar zolang het kan is het verstandig om te zoeken naar verschillende functies die beschikbaar zijn in Rotterdam. Als je bijvoorbeeld docent bent, ben je natuurlijk gebonden aan één functie. Maar stel je wil werken bij een makelaarskantoor, dan zijn er meerdere functies binnen het kantoor die je kan vervullen. Zoek bijvoorbeeld naar makelaar Rotterdam Kralingen en kijk welke diverse functies ze aanbieden. Als je solliciteert op meerdere functies, zul je uiteraard ook sneller een baan vinden dan wanneer je maar op één soort functie solliciteert. 

 

Netwerken 

Netwerken is eigenlijk voor alles heel belangrijk en zo ook voor het zoeken van een nieuwe baan. Vraag eens rond in je omgeving of mensen je misschien verder kunnen helpen en weten of er een baan beschikbaar is in Rotterdam. Hiernaast kun je ook op je LinkedIn een berichtje plaatsen en kijken wie er reageren. Vaak vinden mensen toch via hun eigen netwerk een nieuwe baan. Dus als mensen uit jouw netwerk weten dat je op zoek bent, denken ze ook gelijk aan jou als ze zelf een beschikbare functie tegenkomen. 

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.