Tips bij het vinden van een geschikte kantoorruimte

Tips bij het vinden van een geschikte kantoorruimte

Verhuizen naar een nieuwe kantoorruimte is een spannende tijd voor elk bedrijf, maar het kan moeilijk zijn om de perfecte kantooropstelling te vinden met de juiste afmetingen, kosten en locatie. Een perfecte kantoorruimte zorgt voor productieve en gelukkige medewerkers. Maar gezien de evolutie van de moderne werkplek, verschilt wat nu “perfect” is per bedrijf. Denk bij het kiezen van een nieuwe kantoorruimte met uw commercieel vastgoedbedrijf na wat uw bedrijf en uw medewerkers nodig hebben om te slagen. Het vinden van kantoorruimte kan frustrerend en vervelend zijn, zelfs meer dan het vinden van een appartement. Het is moeilijk om door de vele ins en outs van commercieel onroerend goed te navigeren, en misstappen kunnen ertoe leiden dat een makelaar of verhuurder profiteert. Hierom worden hieronder een aantal tips besproken voor een kantoorruimte huren.

Stop met zoeken naar ‘perfect’ en identificeer uw prioriteiten

De “perfecte” kantoorruimte bestaat niet. Maak een lijst van wat belangrijk voor je is en beoordeel de kantoorruimte die je zoekt daar tegenover. Wees praktisch en verspil niet veel tijd aan het zoeken naar perfectie. Vooral in het stadium van kleine bedrijven heb ik bedrijven veel geld zien verspillen aan ‘chique’ kantoren die hun winstgevendheid aantasten – en ze vervolgens 12 maanden later verlieten toen ze groeiden. Vaak kunt u niet alles hebben, dus het is van cruciaal belang om te bepalen wat het belangrijkst is voor u en uw bedrijf. Uiteraard zijn zaken als internet, gebouwbeveiliging etc. een must.

Begin klein en overweeg gemeenschappelijke ruimtes

Houd de kosten tot een minimum beperkt, zelfs als dit betekent dat u een bureau moet delen met iemand of vanuit een gang moet werken. Het laatste dat u wilt doen, is geld uitgeven aan een chique kantoor en meubels. U wilt wachten tot u inkomsten gaat genereren voordat u dat doet. Denk dus aan een gedeelde werkruimte waar je niet gebonden bent aan een handelshuur. U kunt naar behoefte uitbreiden en intrekken als de verkopen er niet zijn. Kijk ook eens naar co-working spaces. Mogelijk vindt u zakenpartners en andere eigenaren van kleine bedrijven met wie u informatie kunt delen.

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.