Speel in op de wensen van jouw klanten en ga voor duurzaam!

Speel in op de wensen van jouw klanten en ga voor duurzaam!

Tegenwoordig is duurzaamheid en milieu voor steeds meer mensen een belangrijk punt. Zo zien we steeds meer plasticvrije en duurzame producten voorbijkomen. Denk aan wasbare wattenschijfjes, bamboe wattenstaafjes, shampoo bars en papieren rietjes. Als ondernemer is het een gemiste kans wanneer je hier niet op in speelt. Enerzijds om iets goeds te doen voor onze aardbol, maar ook voor een positief imago.

De nieuwe SUP wetgeving

Veel ondernemers komen er al niet onderuit, door de nieuwe SUP wetgeving die op 3 juli is ingegaan. Deze nieuwe wet is opgezet om de hoeveelheid wegwerp plastic tegen te gaan. Plastic vormt namelijk een groot gevaar voor het milieu. Een aantal veelvoorkomende wegwerp plastics zijn daarom nu verboden. Het gaat hier om bestek, bordjes, roerstaafjes en rietjes. Ook zit er statiegeld op alle plastic flessen, zodat deze minder snel in de natuur belanden. Daarnaast moet er op alle hygiëne producten vermeld worden van welke materialen het is gemaakt en bij welk afval het gegooid moet worden. Veel ondernemers hebben dus al een verandering moeten aanbrengen in hun inkoopbeleid. Bijvoorbeeld door papieren rietjes in te kopen, in plaats van plastic.

Alternatieven voor plastic verpakkingen

Voor veel bedrijven liggen er nog aardig wat mogelijkheden om te verduurzamen. Heb jij bijvoorbeeld een snackbar of ander horecabedrijf? Koop dan geen plastic disposables meer in, maar ga eens voor een kartonnen frietbakje of een snackbakje dat gemaakt is van suikerriet. Naast karton en suikerriet zijn er nog veel meer alternatieven voor plastic. Denk hierbij aan bamboe, hout, papier of PLA (maiszetmeel). Stap daarnaast ook over van plastic tasjes naar kartonnen tasjes. Jouw klanten en onze aardbol zullen je dankbaar zijn!

 

Milieuvriendelijk vervoer

Heeft jouw bedrijf en bezorgoptie? Denk dan eens na over milieuvriendelijk vervoer. Zo zou je de bezorging op (elektrische) fietsen/scooters kunnen laten doen, in plaats van scooters. Hebben jij of hebben jouw medewerkers vaak vergaderingen op externe locaties? Kijk dan eens of je je milieuvervuilende leaseauto’s kan inruilen voor een elektrische auto. Daarnaast weten we door de lockdown dat veel van deze meetings niet per se in real life hoeven plaats te vinden. Tegenwoordig kan er veel digitaal. Dit is niet alleen beter voor het milieu maar kan ook nog eens veel (reis) tijd besparen.

Win-winsituatie

Het verduurzamen van jouw bedrijf zorgt voor een win-winsituatie. Allereerst krijg je een positiever imago omdat je klanten tevreden zijn. Daarnaast draag jij je steentje bij aan een betere wereld. Ten slotte kan je het verduurzamen van jouw bedrijf vaak ook merken in je portemonnee.

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.