Soorten buitenboordmotoren

Soorten buitenboordmotoren

Een buitenboordmotor is een motor die voor boten wordt gebruikt. Deze motor zit aan de achterzijde van de boot bevestigd en zorgt ervoor dat de boot vooruit komt. Vaak wordt deze ook gebruikt als stuur van de boot zodat je kan aangeven naar welke richting je wilt. Er zijn veel verschillende soorten buitenboord motoren maar ook gelukkig veel verschillende buitenboordmotor onderdelen. Hierdoor hoef je niet altijd een nieuwe motor aan te schaffen.

Waarvoor gebruik je jouw motor?

Voordat je kan kiezen welke motor van welk merk het beste is voor jouw boot, is het belangrijk dat je na gaat denken waarvoor je jouw boot het meest gebruikt. Als het voor recreatie is, heb je een andere motor nodig dan als het voor watersport of vissen is. Zo is het bij de één belangrijk dat het snel is, bij de ander dat het stil is, dat het lang meegaat, en ga zo maar door. Als je jouw boot voor meerdere doeleinde gebruikt is het dus de bedoeling dat je voor een middenweg gaat.

Soorten motoren

In totaal zijn er drie soorten motoren; de buitenboordmotor, boegmotor en fluistermotor. Ieder van deze motor heeft zijn eigen specialiteit. Bij een boegmotor is dat namelijk de plaats. Dit is aan de boeg in plaats van de achterzijde van de boot. Deze is perfect voor vissers, die het niet erg vinden om wat extra geld uit te geven. Ook de fluistermotor wordt vooral door vissers gebruikt. Dit is een motor die in combinatie met een andere motor wordt gebruikt. Als je eenmaal op de plek van bestemming bent, gebruik je de fluistermotor.

 

Merken

Er zijn veel verschillende merken en de een is duurder dan de ander. Buiten de kwaliteit is het ook belangrijk dat je kijkt naar de onderdelen ervan. Zo is het namelijk geen probleem om Mercruiser onderdelen te kopen. De bekendste merken; Honda, Suzuki, Mercury en Yamaha.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.