Slimme trucs om een beperkte ruimte in te richten

Slimme trucs om een beperkte ruimte in te richten

Wil je ruimte overhouden voor een thuiskantoor? Dan zal je de andere kamers op een slimme manier moeten inrichten. Hoe meer je met elke ruimte doet, hoe groter de kans is dat je ruimte overhoudt voor andere dingen. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een hoogslaper voor de kinderen. Ook kan je kleding in een slaapkamerkast bewaren. Daarnaast kan je slim omgaan met elementen. 

1 De slaapkamer optimaal benutten 

Een eerste optie die je hebt om de ruimte beter te benutten is door de slaapkamers anders in te richten. Kies bijvoorbeeld voor een hoogslaper 140 x 200 die je zelf kan samenstellen. Daar kan je dan kastruimte onder laten bouwen. Of je plaatst er een bureau zodat je kinderen ook ruimte hebben voor hun huiswerk. Daar is dan geen aparte ruimte meer voor nodig. Dit kan je al veel besparen. De hoogslaper is bovendien ook nog eens gewoon leuk voor de kinderen. 

2 Alles in één kamer 

Je hebt ook de mogelijkheid om meer met één kamer te doen als je naar je eigen spullen kijkt. Waarom zou je bijvoorbeeld een aparte kastenkamer erop na houden? Je kunt de kledingkasten best naar de slaapkamer verplaatsen. Daardoor komt er direct een ruimte vrij die je als werkkamer kan inrichten. Bovendien heb je alles veel meer bij elkaar wanneer je gewoon één kamer als jouw kamer kiest. Dat geeft ook rust. 

3 Meer met de elementen doen 

De belangrijkste vraag die je je misschien moet stelllen, is wat je nu eigenlijk het meest waardevol vindt. Wil je bijvoorbeeld zelf kunnen sporten en heb je een kamer vol met trainingsapparatuur en gewichten? Of moet je in alle rust kunnen werken? Dan is het misschien beter om gewoon te gaan hardlopen en push-ups en squats met lichaamsgewicht te gaan doen. Of neem een lidmaatschap bij de sportschool. Zo komt er een kamer vrij voor je zakelijke inspanningen. 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.