Ontdek de wondere wereld van de champagneglazen

Ontdek de wondere wereld van de champagneglazen

Als je een gelegenheid wilt vieren met wat bubbels, dan moet je ervoor zorgen dat de glazen waarin je het serveert van goede kwaliteit zijn. Er is niets erger dan het morsen van champagne of mousserende wijn omdat het glas niet is ontworpen voor het houden van dit soort drank. Hier zullen we verschillende soorten champagneglazen bekijken en laten zien hoe ze kunnen helpen je evenement feestelijker te maken!

De geschiedenis van champagneglazen

De geschiedenis van champagneglazen is nogal gecompliceerd. Pas in het begin van de 18e eeuw werden ze populair gemaakt door Lodewijk XV, die een drank wilde creƫren die de kwaliteit van de Engelse mousserende wijn zou evenaren of overtreffen.

 

Het oorspronkelijke ontwerp van deze glazen omvatte een basis met een gleuf aan de bovenkant. Dit betekende dat het op zijn kant kon worden gezet zonder al te veel vloeistof te morsen als het werd omgestoten. Dit ontwerp werd echter vaak bekritiseerd omdat ze er daardoor uitzagen als overmaatse bekers in plaats van als speciale glazen voor champagne.

 

Het tweede ontwerp, ook wel de “Belle Epoque” stijl genoemd (genoemd naar de Belle Epoque periode) gaf deze glazen hun nu meer herkenbare vorm. De voet van het glas is niet vlak, maar loopt taps toe. Dit maakt ze stabieler op oppervlakken die minder vlak zijn dan andere.

De tulpvormige champagneglazen

Champagneflutes of champagne tulpen hebben een bijna bolvormige ketel en een lange steel. De meest voorkomende hebben dezelfde voet als “Belle Epoque”-glazen, behalve dat ze langer zijn, zodat je eruit kunt drinken zonder te veel te hoeven bukken. Champagne tulpen kunnen ook gemaakt zijn van kristal, wat betekent dat ze er zeer elegant uit zullen zien wanneer ze op een tafel gezet worden! Als je ervoor wilt zorgen dat je gasten zich deze speciale dag herinneren, dan zijn deze tulpen zeker iets voor jou!

 

Als u op zoek bent naar iets anders bij uw evenement, dan moet je champagne coupes overwegen. Deze glazen zijn vergelijkbaar met een kom met een brede rand. Ze werden oorspronkelijk ontworpen voor kinderen die niet konden drinken uit normale glazen vanwege hun grootte en vorm.

 

Vandaag de dag zijn dit soort champagneglazen weer in de mode! Je vindt ze in de meeste winkels die wijn- of alcohol gerelateerde producten verkopen, hoewel ze meestal alleen de kleinere op voorraad hebben die tegenwoordig voor jongeren bedoeld zijn. Wil je eens wat anders, dan moet je op onderzoek uit waar je grotere versies kunt kopen.

 

Wie je ook bent en wat je ook voor champagneglazen je ook wilt, er is altijd iets voor jou!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.