Fan van smoothies? Maak ze zelf met blenders van Cuisinart

Fan van smoothies? Maak ze zelf met blenders van Cuisinart

Als je van gezond leven houdt, of gewoon even snel zin hebt in iets lekkers en gezonds, zijn smoothies echt een uitkomst. Deze kan je natuurlijk kopen, of eenvoudig zelf maken met de blenders van Cuisinart. Vooral mensen met een drukke levensstijl die toch hun broodnodige vitaminen willen binnenkrijgen zijn een groot fan van smoothies. Dat vinden wij erg begrijpelijk, ze zijn namelijk beschikbaar in verschillende smaken en vervelen daarom nooit. In dit artikel kijken wij daarom naar waarom je je smoothies beter zelf kan maken met Cuisinart en wat smoothies nu eigenlijk zijn.

Waarom je je eigen smoothies zou moeten maken

Smoothies worden steeds populairder en met alle verschillende smaken is er voor ieder wat wils. Het enige nadeel van deze heerlijke dranken is dat ze zo ontzettend duur zijn. Daarnaast zijn smoothies die je koopt in de supermarkt of tijdens de lunch bij een cafeetje of bistro niet altijd even gezond. Vooral als je ergens een smoothie besteld, weet je eigenlijk nooit echt zeker wat er in zit. Veel mensen gaan er namelijk van uit dat een smoothie per definitie gezond is, maar als hier veel toegevoegd suiker aan te pas komt, is dat natuurlijk niet het geval! Voor wie echt gezond bezig wil zijn, of gewoon echt wil besparen op de portemonnee, zijn blenders van Cuisinart een aanrader. Zo kan jij binnen no time genieten van je eigen goedkope en gezonde smoothie.

Gezonde smoothies maken met Cuisinart

Als je dan hebt besloten om een smoothie te maken met zo’n blender van Cuisinart, waar moet je dan beginnen? En wat maakt een gezonde smoothie nu eigenlijk een smoothie? Tenzij je er zelf suiker aan gaat toevoegen, zijn smoothies gelukkig erg gezond. Hierbij geldt trouwens wel dat je moet genieten met mate. Fruit zelf bevat namelijk ook suikers, al zijn deze over het algemeen gelukkig wel gezonder dan toegevoegd suiker. Naast echt fruit wordt er in smoothies die je koopt vaak ook sap toegevoegd omdat dit net wat zoeter is. In dit sap zitten aanzienlijk minder vitamines, en is in vergelijking met echt fruit dan ook minder gezond. 

Wat ‘’smoothie’’ nu eigenlijk betekent

Wat nu precies de definitie van een smoothie is, ligt trouwens erg voor de hand. Smooth betekent in het Engels namelijk glad, dat woord is afgeleid doordat je een blender gebruikt om het te maken, en er daarom helemaal geen stukjes in zitten. Als je een gezonde smoothie wil, kan je er trouwens beter geen softijs aan toevoegen, of andere producten waar veel vet in zit. In plaats van zuivelproducten, kun je overigens ook gewoon water gebruiken. Voor meer inspiratie voor de beste smoothie recepten, kun je altijd terecht op het internet, deze zijn namelijk overal te vinden! 

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.