Maak een binnenkomer van je entree met traprenovatie

Maak een binnenkomer van je entree met traprenovatie

Door je huis sfeervol in te richten en naar je persoonlijke smaak te stylen, omarmt het je en wordt het je cocon. Als jij van je woning ook veel meer wilt maken dan een plek om te wonen, is de kans groot dat je het zo nu en dan een touch-up wilt geven door bijvoorbeeld een nieuwe vloer te leggen, de muren te schilderen en nieuwe meubels te plaatsen. En hoe is het gesteld met de uitstraling van je hal? Hoewel die de binnenkomer van het huis is, kan de entree bij veel mensen wel een restyling gebruiken. 

Geldt dat ook voor die van jou en ben je benieuwd waarmee je een stijlvol effect bereikt? Wij raden je aan om de trap te renoveren zodat die verandert van een praktisch object in een echte blikvanger. 

Enkelzijdige of volledige traprenovatie

Of je nu een dichte trap of een open trap hebt, je doet er verstandig aan om de traprenovatie uit handen te geven aan een specialist. Want traprenovatie is vakwerk van de bovenste plank. Veel huizen hebben een dichte trap. Aan de achterkant is die vaak voorzien van een berging, toilet of trapkast. De traptreden zijn door stootborden met elkaar verbonden. Dit zijn de staande delen achter de traptreden die op de bovenliggende treden aansluiten. Wil je een dichte trap laten renoveren? Dan wordt die gerenoveerd met nieuwe sluitlijsten, stootborden en overzettreden. Wil je de trap nog iets extra’s geven? Ga dan voor LED-strips die onder de treden worden aangebracht. Zo creëer je een mooi lichteffect en loop je in de schemering veilig de trap op. 

Staat er in jouw huis een open trap? Dan kun je onder andere kiezen voor een enkelzijdige renovatie. Elke trede wordt dan gerenoveerd met behulp van een nieuwe overzettrede. Ook een volledige renovatie behoort tot de mogelijkheden bij een open trap. In dat geval worden de traptreden rondom opnieuw bekleed. 

Antislip-toplaag

Het renoveren van de trap brengt nog veel meer voordelen met zich mee. Heb jij last van een gehorige trap? Deze overlast is eenvoudig te verhelpen. Er ontstaat een geluiddempende werking door een speciale lijm toe te passen. De veiligheid kun je ook naar een hoger plan tillen. Traptreden worden gevaarlijk en glad doordat die in de loop der jaren verslijten. Je kunt er weer met een gerust hart op- en aflopen als je ze van een antislip-toplaag laat voorzien. Met traprenovatie bij een open trap of een dichte trap is het dus mogelijk om voor jaren van een krasvast, slijtvast en onderhoudsvrij resultaat te genieten. De mogelijkheden voor de materialen variëren van tapijt en hout tot PVC en laminaat, en combineren perfect met iedere denkbare interieurstijl. 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.