Kies voor duurzame bedrijfskleding

Kies voor duurzame bedrijfskleding

Duurzame bedrijfskleding

Bedrijfskleding is cruciaal voor je bedrijf omdat het zorgt voor veiligheid en bescherming van je medewerkers. Daarnaast zorgt het voor herkenbaarheid, eenheid en comfort. Er zijn verschillende kledingstukken die je als bedrijf kan aanschaffen. Het ligt natuurlijk aan het type bedrijf dat je hebt en welke kledingstukken het beste hierbij passen. De meest standaard bedrijfskleding dat door veel organisaties wordt aangeschaft is een t-shirt en wellicht ook een broek. Daarnaast heb je ook jassen, vesten, bodywarmers, schoenen en nog veel meer. Het is belangrijk om na te gaan welke items jouw werknemers nodig hebben om hun werk te verrichten. Heb je een klusbedrijf? Dan is een goede werkbroek, werkschoenen en werkvest een verstandige aankoop. Tegenwoordig wordt er ook veel aandacht besteedt aan duurzaamheid en dit kan ook toegepast worden op bedrijfskleding. Duurzame bedrijfskleding wordt steeds populairder en bovendien laat je als bedrijf zien dat je de maatschappij meeneemt in je keuzes.

Duurzaamheid in bedrijfskleding, hoe doe je dit?

Het is zeker niet ingewikkeld om over te gaan op duurzame bedrijfskleding van Elis. Met de juiste motivatie en bereidheid is het erg eenvoudig om dit waar te kunnen maken. Duurzame bedrijven implementeren een circulair proces op hun producten omdat zij werken volgens de circulaire economie. Dit houdt in dat producten en materialen zo lang mogelijk worden gedeeld, verhuurd, hergebruikt, gerepareerd, opgeknapt en gerecycled. Sommige van deze bedrijven huren hun bedrijfskleding in plaats van deze te kopen. De kleding kan hierdoor worden onderhouden om de levensduur te verlengen. Daarnaast wordt het kledingstuk na elke wasbeurt gecontroleerd om mogelijke scheuren en/of gaten te repareren.

Alles begint bij het ontwerp

Het implementeren van duurzaamheid op bedrijfskleding begint al bij het ontwerpen van de kleding. Je kan bijvoorbeeld je werkbroeken verstevigen op plekken die het snelst slijten zodat deze langer mee kunnen gaan. Als je wellicht broeken hebt met kniezakken, dan is het slim om deze aan de buitenkant te laten zetten. De reden hiervoor is dat het makkelijker is om deze te vervangen en te repareren. Daarnaast helpt het overgaan van traditionele knopen naar drukknopen ook in de duurzaamheid van je bedrijfskleding. Het kledingstuk kan hierdoor eenvoudiger gerepareerd worden. Voor t-shirts kan je als bedrijf op zoek gaan naar gerecyclede materialen. Veelgebruikte stoffen voor t-shirts zoals polyester worden ook aangeboden in gerecyclede versies. Kortom, als je als bedrijf bedrijfskleding aanschaft dat duurzaam ontworpen is, dan ben je al een stapje dichterbij een duurzame bedrijfsvoering!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.