Kantoor Essentials

Kantoor Essentials

Sommige mensen werken op dit moment thuis maar het grootste deel brengt nog steeds veel uren door op het kantoor. Om al die uren op het kantoor zo efficiënt en plezierig mogelijk te maken hebben wij een lijstje gemaakt met kantoor essentials die je moet hebben.

Meerdere schermen

Het werken op 2 of meer beeldschermen is tegenwoordig erg belangrijk. Op meerdere beeldschermen werken is vergelijkbaar met werken op een groot bureau, je hebt meer ruimte om alles neer te zetten maar dan digitaal. Het is vooral handig als je veel met cijfers werkt, dan kan je op je linker beeldscherm de data hebben staan en op het rechter beeldscherm kan je de data verwerken. Met meerdere beeldschermen wordt multitasken makkelijker en kan je sneller gegevens verwerken.

Cablemanagement

Meerdere beeldschermen is erg belangrijk maar het zorgt ook voor extra kabels. Om het kantoor netjes te houden en om letsel en schade te voorkomen is cablemanagement vandaag de dag van groot belang. Als kabels goed worden weggewerkt ziet het kantoor er netter uit, gaan de apparaten langer mee, minimaliseer je de kans op brand door kortsluiting en verklein je de kans op valpartijen.

Goede akoestiek

Vooral bij grote kantoorpanden met grote open ruimtes is de akoestiek ontzettend belangrijk. Geluidsoverlast door gesprekken, telefoons, voetstappen, toetsenborden, etc zijn een grote bron van irritatie en concentratie verlies. Om ervoor te zorgen dat personeel geen last heeft van geluidsoverlast is het belangrijk om voor een goede akoestiek te zorgen. Dit kan gedaan worden met wand en plafond panelen en roomdividers.

Whiteboard

In elk kantoor hoort een whiteboard te staan. Een whiteboard is ideaal voor vergaderingen, je kan dan namelijk notities opschrijven die iedereen kan zien. Het is ook handig bij een presentatie je kan zo makkelijk dingen uittekenen en uitleggen. Een whiteboard kan je ook gebruiken om een takenlijst op te schrijven, personeel kan dan taken doorstrepen als deze af zijn. Wanneer je besluit om een whiteboard te kopen raad ik aan om een magnetisch whiteboard aan te schaffen, hierdoor kan je ook dingen op je whiteboard plakken. Het meest voorkomende formaat is de whiteboard 90×120, dit moet voor de meeste kantoren voldoende zijn. Vergeet bij de aanschaf van een whiteboard niet om genoeg whiteboard markers en whiteboard stiften te kopen.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.