Hoe zorg je voor een veilige werkomgeving voor je medewerkers

Hoe zorg je voor een veilige werkomgeving voor je medewerkers

Wist je dat de eenvoudige lockers een rol kunnen spelen om na corona weer aan het werk te gaan?  Nu onze staats- en federale regeringen de maatregelen voor sociale afstand beginnen terug te draaien en de hervatting van onze economie aanmoedigen, zijn er stappen die bedrijfsmanagers en facility managers kunnen nemen om een veilige terugkeer naar de werkplek voor hun personeel te bevorderen. Een eenvoudige maar zeer effectieve manier om de veiligheid en goede hygiëne op uw werkplek te bevorderen, is door het aantal items dat van buitenaf de werkplek binnenkomt te verminderen door lockers te installeren.

Het belang van lockers

Lockers zijn meer dan alleen een plek om waardevolle spullen veilig op te bergen, ze zorgen voor een hygiënische veiligheidsbarrière tussen de buitenwereld en je werkplek. Denk aan alle drukke openbare omgevingen die uw teamleden kunnen passeren als ze van huis naar kantoor pendelen. Denk aan openbaar vervoer en drukke openbare ruimtes zoals bushaltes, treinstations, cafés of winkelcentra, om er maar een paar te noemen. Elke persoon of elk fysiek object waarmee ze communiceren, kan ertoe leiden dat ze een infectie oplopen, of het nu een verkoudheid is of iets ernstigers, zoals corona, dat ze vervolgens op uw werkplek kunnen introduceren. Door lockers bij de ingang van uw werkplek te plaatsen, creëert u een kritische veiligheidsbuffer tussen de externe omgeving en de interne werkruimte waarin uw teamleden werken tijdens het werk.

Tips voor het plaatsen van de lockers

De juiste locker oplossing voor u hangt af van uw specifieke branche en het type faciliteit waarin uw team actief is. Houd rekening met uw werkomgeving en de opslagvereisten van uw personeel, zodat u lockers kunt vinden die zowel esthetisch aantrekkelijk als praktisch aanpasbaar zijn. Er zijn een paar dingen waarmee u rekening moet houden wanneer u nadenkt over waar in uw kantoor of faciliteit uw lockers moeten worden geplaatst. U wilt dat ze uit de buurt zijn van gebieden met veel verkeer, zoals werkplekken en gebieden die uw personeel gedurende hun werkdag continu bezet. Toch wil je ook je personeel makkelijk bereikbaar maken. Hierom wordt aangeraden om de lockers in je foyer, receptie of in een personeelskamer te plaatsen als je die hebt.

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.