Hoe vind je een geschikt conferentiecentrum?

Hoe vind je een geschikt conferentiecentrum?

Ben je op zoek naar een geschikte locatie voor een conferentie en wil je een keer wat anders dan een traditionele meeting? Een conferentiecentrum biedt alles onder één dak, ligt midden in de natuur, geeft inspiratie, prikkelt de zintuigen en versterkt de creativiteit. Hoe vind je de perfecte locatie? Lees dan hier verder.

Programma
Het is belangrijk om te weten wat het doel van de conferentie is. Is het een traditionele conferentie, is er een standplein nodig, zijn er verschillende breakout rondes, is het een meerdaagse bijeenkomst en vinden er teambuilding activiteiten plaats? Als je dit weet, kan je een de perfecte locatie zoeken.

Buitenlocatie
Ben je op zoek naar een inspirerende locatie dan is een conferentiecentrum in de bossen of op een landgoed de perfecte oplossing. Zoek een conferentiecentrum waar je buiten kunt zitten, een wandeling in de pauzes kunt maken en als afsluiting een teambuildingactiviteit kunt organiseren.

Meerdaagse conferentie?
Een conferentiecentrum met hotelkamers is ideaal wanneer u een meerdaagse conferentie organiseert. Kies voor een locatie met hotelkamers in hetzelfde gebouw als de conferentiezalen, zodat de deelnemers na een enerverende dag kunnen genieten van de rust en energie kunnen opdoen voor de volgende conferentiedag. Kijk niet alleen naar de hotelkamers, maar ook naar de aanwezige sport- en wellness faciliteiten, zoals een zwembad, squashbaan of fitnessruimte.

Exclusiviteit
Ben je op zoek naar een locatie, alleen voor jouw conferentie? Check of het conferentiecentrum zo is opgebouwd dat (een deel van) de locatie exclusief te huren is. Denk daarbij aan verschillende vleugels, die bestaan uit verschillende plenaire- en vergaderzalen. Met een aparte lounge en terras voor tijdens de pauzes en eigen hotelkamers, zodat uw deelnemers zich niet mengen met andere groepen.

Complete meeting package
Biedt de locatie ook vergaderarrangementen aan? Vaak hebben locaties arrangementen met koffie, thee, frisdrank, koffiebreaks, lunch en diner. Check bij het conferentiecentrum welke arrangementen worden aangeboden en welke extra kosten hierbij komen.

Ligging
Is er een gewenste omgeving waar de conferentie dient plaats te vinden? Komende deelnemers verspreid uit het hele land, dan is een centrale ligging aan te bevelen. Nemen internationale gasten deel, check dan de ligging ten opzichte van vliegvelden, zoals  Schiphol, Eindhoven en Düsseldorf. Komen deelnemers met het Openbaar Vervoer, check de ligging ten opzichte van stations en bushaltes. Vraag ook of de locatie eigen parkeerplaatsen in beheer heeft en of deze gratis of betaald parkeren is.

Een geschikte locatie is dus afhankelijk van het programma, de lengte en de ligging van de conferentie. Als je dat weet, kan je verschillende geschikte locaties vinden. Veel succes!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.