Hoe kan je omgaan met een werknemer die alcoholist is?

Hoe kan je omgaan met een werknemer die alcoholist is?

Als werkgever heb je veel meer verantwoordelijkheden dan iemand die in dienst is bij een bedrijf. Het is bijvoorbeeld ook jouw taak om ervoor te zorgen dat je werknemers gelukkig zijn op hun werk. Natuurlijk heb je dit niet volledig in de hand, maar het is wel van belang dat je hier je best voor doet. In sommige situaties is dit erg lastig. Als werkgever is het bijvoorbeeld moeilijk om om te gaan met een werknemer die alcoholist is.

Begin het gesprek

Het kan voor werkgevers lastig zijn om om te gaan met een werknemer waar het niet goed mee gaat. Veel mensen vinden het moeilijk om dit soort problemen met de werknemer in kwestie te bespreken. Sommige mensen die te veel drinken doen hun taken op werk wel op een goede manier. Andere alcoholisten krijgen na een tijdje moeite om goed te functioneren op hun werk. Het is in beide gevallen belangrijk om als werkgever het gesprek aan te gaan met de werknemer waarvan jij het vermoeden hebt dat hij of zij te veel drinkt. Op die manier kun je de problemen bespreekbaar maken en zoeken naar een oplossing. Misschien is het voor je bedrijf niet winstgevend om de werknemer zijn of haar baan te laten behouden, maar toch kan het goed zijn om dit te doen.

Help je werknemer

Als je het gesprek bent begonnen met een werknemer die te veel drinkt en je merkt dat diegene graag aan zijn of haar problemen wil werken, is het slim om diegene niet te ontslaan. Het is dan een goed idee om diegene te helpen bij het zoeken van hulp. Afkicken alcohol kan een lastig proces zijn en daarom is het fijn om hierbij gesteund te worden door je werkgever. Dit vergroot de kans om succesvol af te kicken. 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.