GZ psycholoog: wat houdt deze functie in?

GZ psycholoog: wat houdt deze functie in?

Als je psycholoog bent en op zoek bent naar een nieuwe uitdaging, kan het een goed idee zijn om GZ psycholoog te worden. Dit is een geschikte functie voor mensen die al ervaring hebben met het werken als psycholoog. Het is namelijk van belang dat je goed bent in het inschatten van mensen aangezien je werkt met mensen die soms ernstige psychische problemen hebben. 

Wat moet je doen als GZ psycholoog

Er zijn verschillende dingen die je moet weten wanneer je wilt gaan werken als GZ psycholoog. Als GZ psycholoog kun je werken met mensen die een strafrechtelijk verleden hebben. Hierbij is het erg fijn om al veel ervaring te hebben als psycholoog. Dan kun je namelijk beter inschatten wat voor behandeling het best zal aanslaan bij degene die je behandeld. Het is hierbij meestal geen goed idee om volgens een vast schema te werken. Hierbij moet je vooral op je gevoel als psycholoog afgaan om bepaalde behandelmethodes te proberen. Dat is dan ook de voornaamste reden dat het zo belangrijk is om al ervaring te hebben. Je kunt dan beter inschatten hoe je iemand het best kunt behandelen. 

Inschatten of de patiënt gevaarlijk is voor de maatschappij

Als GZ psycholoog heb je een belangrijke taak die normale psychologen niet hebben. Wanneer je werkt met mensen die een strafrechtelijk verleden hebben, is het belangrijk dat jij als psycholoog een goed oordeel kunt vellen over de mate van gevaar die een persoon kan opleveren voor de samenleving. Het is natuurlijk van belang dat de mensen die vrij worden gelaten uit de gevangenis geen verder gevaar opleveren voor de samenleving. Als GZ psycholoog ben jij degene die hier een uitspraak over kan doen. Het is dan wel van belang dat je dit goed beoordeelt aangezien het grote gevolgen kan hebben als je hierbij een verkeerde inschatting maakt.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.