Hoe kan een kredietverzekering mijn onderneming beschermen?

Hoe kan een kredietverzekering mijn onderneming beschermen?

Een kredietverzekering beschermt de ondernemer tegen wanbetalingen van rekeningen door klanten. Door een kredietverzekering af te sluiten, voorkomt u dat een mogelijk faillissement een te grote impact heeft op de financiële positie van uw eigen onderneming. Wanneer uw grootste klant failliet gaat, is de kans groot dat ook u in de financiële problemen komt. Met een kredietverzekering voorkom je dat je niet aan je eigen betalingsverplichtingen kunt voldoen. Dit is een ernstig risico voor de gezondheid van uw bedrijf.

Waarom een kredietverzekering afsluiten?

Veel kleine en middelgrote ondernemers denken niet aan kredietverzekeringen, hoewel dit serieuze problemen kan voorkomen. Met een kredietverzekering dekt u de risico’s van wanbetaling en heeft u meer zelfvertrouwen bij het zakendoen. Kredietverzekering kan ook worden geadviseerd, bijvoorbeeld door een bank, om een lening aan te vragen. Dit laat al zien hoeveel risico’s een kredietverzekering wegneemt.

Andere voordelen van een kredietverzekering

Naast het feit dat een kredietverzekering uiteraard het risico van wanbetaling dekt, biedt deze verzekering nog een aantal andere voordelen die voor uw onderneming interessant kunnen zijn. Kredietverzekering wordt vaak gecombineerd met een grote database met financiële informatie over uw klanten. Zo kunt u bij een nieuwe klant eventuele risico’s vooraf detecteren. Eventuele incassokosten zijn ook verzekerd. Dit zijn vaak onvoorziene uitgaven die onbedoeld tot verrassingen kunnen leiden.

Als je in kredietverzekeringen duikt, zul je al snel merken dat er veel ondernemers in geïnteresseerd zijn. Wanneer je samenwerkt met andere bedrijven en daarvoor facturen verstuurt, loop je altijd het risico dat er iets mis gaat tot het moment van betalen. Dit kan ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid van uw bedrijf. Vraag advies aan uw kredietverzekeraar. Financieel falen is een ernstig probleem, vooral voor kleine ondernemers. De kredietverzekeraar geeft u eerlijk en persoonlijk advies. Zo komt u er snel achter of een kredietverzekering voor uw onderneming voordelig is.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.