Het vinden en binden van talentvolle financiële professionals op een krappe arbeidsmarkt

Het vinden en binden van talentvolle financiële professionals op een krappe arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt is krap. Dat is een veel gehoord probleem in uiteenlopende sectoren. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) stonden in het vierde kwartaal van 2022 maar liefst 123 vacatures open per 100 werklozen. Het UWV noemt de arbeidsmarkt zelfs ‘zeer krap’ en de werkloosheid staat hiermee historisch laag. Veel werkgevers kunnen vacatures moeilijk invullen en ook de finance sector heeft hier last van. Van accountantskantoren, belasting- en advieskantoren en administratiekantoren tot financiële afdelingen bij overheden of bedrijven. Hoe krijgen we onze vacatures – zoals interim finance management vacatures en vacatures voor business controller of financieel manager – ingevuld met de juiste competente medewerkers en hoe behouden we bestaand personeel? Dat zijn vragen waar organisaties zich iedere dag mee bezighouden.

Door de krappe arbeidsmarkt zijn werkgevers steeds meer bereid om mee te gaan met de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en om een aantrekkelijker werkklimaat te creëren. Het bieden van een goed salaris, een prettige werksfeer, een goede privé-werkbalans en interessante opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden, zijn hiervoor belangrijke aspecten.

De invloed van financiële arbeidskrapte op organisaties

Als er binnen een organisatie financiële arbeidskrapte ontstaat, kan dat van grote invloed zijn. In het bijzonder op het gebied van de financiële prestaties. Oorzaken hiervan zijn bijvoorbeeld: 

  • Minder relevante stuurinformatie. Een gebrek aan financiële expertise kan leiden tot minder relevante stuurinformatie die kansen en risico’s van een organisatie identificeren. Later reageren op specifieke omstandigheden heeft een grotere financiële impact op de organisatie. 
  • Onrust. Door een verhoogde werkdruk binnen financiële teams wordt vaak minder nauwkeurig gewerkt en is de kans op administratieve fouten groter. Daarnaast ontstaat het risico op extra (ziekte)verzuim. 
  • Voldoen aan wet- en regelgeving. Een verminderde capaciteit kan er ook toe leiden dat de tijdigheid en betrouwbaarheid van rapportageverplichtingen in het geding komen. Denk aan verplichtingen richting externe stakeholders zoals de KVK, Belastingdienst, banken en investeerders. 
  • Beheersing van langetermijndoelen. Krapte van financiële staffuncties kunnen tevens tot verstoring van monitoring leiden van doelstellingen in de vorm van financiële planning en budgettering.

Welke toegevoegde waarde hebben finance recruitment bureaus hierbij?

Vanzelfsprekend zijn organisaties erbij gebaat dat het personeelsniveau van het finance team op peil blijft. Wanneer zich een capaciteitsprobleem voordoet, kunnen in finance gespecialiseerde recruitmentbureaus hierbij van toegevoegde waarde zijn. Zij kunnen capaciteitsvraagstukken bijvoorbeeld effectiever oplossen dan de organisaties zelf. Deze partijen hebben een uitgebreid netwerk en weten precies wat er in de markt speelt. Daarbij komt dat financiële functies vaak specifiek zijn en vragen om een combinatie van ervaring en vaardigheden. Gekwalificeerde finance professionals kunnen effectiever met de organisatie worden verbonden, door de kennis en het uitgebreide netwerk van finance recruitmentbureaus aan te wenden. 

Ervaren professionals met een bewezen track record

Finance Talentt richt zich specifiek op het vinden en binden van talentvolle financiële professionals en is een goed voorbeeld van zo’n type bureau. Het finance recruitmentbureau biedt een breed scala aan diensten, waaronder werving en selectie, interim finance management en leadership tracking. Het team van ervaren professionals met een bewezen track record onderscheidt zich in zowel finance als recruitment. Daarmee komen de beste matches tot stand. Met persoonlijke toewijding biedt Finance Talentt maatwerkoplossingen aan die voldoen aan de specifieke behoeften van kandidaten en klanten. Door vanuit de inhoud samen te werken, is de benadering gericht op de kwaliteit en duurzaamheid van matches. Hierdoor zijn de kandidaten en de opdrachtgevers op de lange termijn succesvol in hun samenwerking.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.