Een tip om je ritregistratie bij te houden

Een tip om je ritregistratie bij te houden

Als je in een auto van de zaak rijdt is het erg belangrijk om goed bij te houden hoeveel kilometers je hiermee rijdt. De belastingdienst ziet een auto van de zaak als loon. Omdat je over loon belasting moet betalen in Nederland moet je dus ook belasting betalen voor een auto van de zaak. Meer informatie over belasting in Nederland vind je op Wikipedia.nl

De belastingdienst heeft onderscheid gemaakt tussen zakelijke ritten en privé ritten. De lijn hiertussen is heel dun. De Belastingdienst heeft duidelijke regels opgesteld om eventuele verwarring te voorkomen. Het woon-werkverkeer valt onder zakelijke ritten. Ook een rit naar een klant wordt gezien als zakelijk. Het is de bedoeling dat je via gebruikelijke route rijdt. Het is dus niet de bedoeling dat je met een omweg naar je werk rijdt. Als je bijvoorbeeld je kinderen s’ ochtends wilt afzetten bij school, vallen deze kilometers onder privé kilometers. Per jaar heb je 500 privé kilometers ter beschikking. Als je hierover heen gaat krijg je te maken met een dure bijtelling. Je kan op vakantie met een auto van de zaak. Mocht je de grens willen passeren, dan zal je de brandstof zelf moeten betalen.

Het is voor zowel de werkgever als de werknemer van belang dat je de ritregistratie goed bij houdt. Elke kilometer moet je kunnen verantwoorden. De Belastingdienst kan ter alle tijden je gegevens opvragen, dus zorg dat je altijd je ritregistratie op orde hebt.

Ritregistratie hoeft niet zo tijdrovend te zijn dan je verwacht. Met de ritregistratie van EuropeTrack kan je voor slechts een instapbedrag van €5,95 per maand makkelijk je kilometers registreren. Met de ritregistratie van EuropeTrack houd je controle en voorkom je bijtelling. De ritregistratie is snel geïnstalleerd en is makkelijk in gebruik. Dit gaat je veel tijd besparen!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.