Een koopgids voor boottafels; alles wat u moet weten

Een koopgids voor boottafels; alles wat u moet weten

Als u op zoek bent naar een nieuwe boottafel, bent u bij ons aan het juiste adres. In deze koopgids bespreken we alle dingen die u moet weten voordat u tot aankoop overgaat. We zullen het hebben over verschillende materialen, maten en vormen, zodat u de perfecte tafel voor uw boot kunt vinden. We geven ook enkele tips over hoe u uw nieuwe tafel moet onderhouden, zodat hij nog jaren meegaat.

Verschillende materialen boottafel

Verschillende soorten materialen die worden gebruikt bij het maken van tafels: aluminium, hout en kunststof (synthetisch). Hoe verschillen ze van elkaar. Wat zijn de voor- en nadelen? Welke is beter geschikt voor gebruik op zee?

 

Het belangrijkste voordeel van het gebruik van synthetisch materiaal in plaats van natuurlijk materiaal zoals hout of metaal, zoals aluminium, is dat het niet alleen bestand is tegen blootstelling aan zout water, maar zichzelf ook beschermt tegen corrosie. Een ander voordeel dat samengaat met deze eigenschap maakt het onderhoud eenvoudiger omdat roestvorming minder waarschijnlijk wordt als er niet veel oppervlaktecontact is tussen corrosieve elementen en metalen oppervlakken. Wat het gewicht betreft, zijn synthetische materialen meestal lichter dan hun natuurlijke tegenhangers (wat belangrijk kan zijn afhankelijk van de plaats waar u uw nieuwe tafel wilt installeren).

Grootte en vorm van de boottafel

De grootte en vorm van de best passende boottafel hangen ook af van verschillende factoren: Het soort activiteit dat op zee gepland is; of hij alleen als eetoppervlak gebruikt zal worden of ook om te koken. Bedenk ook of er genoeg ruimte rondom is, zodat mensen zich vrij kunnen bewegen als ze op dit niveau zitten? In het algemeen moet er altijd voldoende ruimte zijn, zelfs tijdens maaltijden met een maximumcapaciteit van zes gasten; maar als er meer dan acht personen vaak gebruik van zullen maken, ga dan qua afmetingen een stapje hoger!

Hoe onderhoud u een boottafel? 

Dit is een vraag die veel mensen stellen. Het is gemakkelijk te begrijpen waarom, want er zijn zoveel dingen die mis kunnen gaan met dit soort materiaal: blootstelling aan zout water, hitte of kou; krassen en deuken door om te vallen. Dus hier zijn wat tips over hoe u de uwe zo goed als nieuw kan houden of, als het een gebruikte tafel is die u pas hebt gekocht, hoe u hem in zijn oude glorie kunt herstellen.

 

  • Maak de tafel regelmatig schoon met water en zeep (of een commercieel schoonmaakmiddel). Doe dit vooral na gebruik in een zoutwateromgeving.
  • Als er krassen of vlekken op het oppervlak zitten, gebruik dan een polish of was speciaal voor boottafels om ze te bedekken en het materiaal te beschermen.
  • Laat uw tafel niet gedurende langere tijd in direct zonlicht staan; UV-straling kan synthetische materialen na verloop van tijd beschadigen.
  • Als uw tafel van hout is, breng dan om de paar maanden een afdichtmiddel aan om het te beschermen tegen vocht en verwering. Dit zal ook helpen om de kleur langer nieuw te houden. 

 

Hiermee hoop ik u genoeg geïnformeerd te hebben en bent u helemaal klaar voor de aanschaf van uw nieuwe boottafel!

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.