Drone opleiding volgen: dit moet je weten

Drone opleiding volgen: dit moet je weten

Lijkt het jou geweldig om een droge te vliegen? Dan is het tijd om een droge opleiding te volgen. Om de veiligheid van de omgeving te garanderen, is er een regel geïntroduceerd waarmee je alleen legaal een drone vanaf 250 gram mag vliegen wanneer je een drone vliegbewijs hebt gehaald. Zo wordt er voorkomen dat een zware drone neerstort en mogelijk schade aan een huis of grond kan aanbrengen. Wij leggen je in dit artikel alles uit wat je moet weten voordat jij aan een drone opleiding via EUdronebewijs.nl of een ander instituut begint.

Het doel van de opleiding

Het doel van een drone opleiding is dat er veilig en verantwoord gebruik wordt gemaakt van drones in de lucht. In de Europese Unie, IJsland, Noorwegen en Zwitserland moet je in handen zijn van een certificaat wanneer je gebruik wilt maken van een drone. De drone training is zo ingericht dat jij genoeg basiskennis ontvangt over hoe het toestel werkt en hoe je veilig omgaat met de drone in de lucht. Je kunt namelijk met allerlei verschillende weersomstandigheden te maken krijgen die invloed hebben op de prestatie van de drone. De drone opleiding zorgt ervoor dat je wordt voorbereid op al deze mogelijke invloeden.

Wat valt er onder de training?

De drone training is onderverdeeld in verschillende stappen. Iedereen begint met een opleiding voor het A1-A3 certificaat. Dit wordt ook wel het basiscertificaat genoemd. Om dit certificaat te halen moet je een meerkeuzetest uitvoeren. Wanneer je het basiscertificaat hebt behaald, heb je de mogelijkheid om verder te gaan naar een A2 certificaat. Zodra jij de drone opleiding succesvol hebt afgerond, vraag jij bij het RDW jouw drone bewijs aan. Vanaf dat moment kan jij legaal en verantwoord met jouw drone vliegen.

Handige tips

Het is belangrijk om te onthouden dat de drone opleiding geen praktijkopleiding is. Het doel van de opleiding is dat jij genoeg basiskennis krijgt over hoe je in verschillende situaties gebruik kan maken van de drone. Voordat jij in een grote stad of in een ander land gebruik gaat maken van jouw drone, is het verstandig om de lokale regels op te zoeken. In Portugal is het bijvoorbeeld verplicht om een aanvraag in te dienen voordat jij gebruik mag maken van jouw drone.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.