Drie redenen waarom je een elektrische bedrijfswagen moet leasen

Drie redenen waarom je een elektrische bedrijfswagen moet leasen

Bij het kiezen van een bedrijfswagen komt veel kijken – je moet namelijk uitzoeken welk type het beste bij je past, maar ook de financiële aspecten zijn belangrijk. In toenemende mate maken bedrijven echter gebruik van elektrische bedrijfswagens, in plaats van wagens die rijden op fossiele brandstof. In dit artikel leggen we je uit waarom het voordelig is een elektrische bedrijfswagen te leasen. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder! 

Milieuvriendelijke uitstraling 

Een elektrische auto rijdt natuurlijk op elektriciteit in plaats van brandstof. Hierdoor stoot het geen schadelijke stoffen uit zoals auto’s die op fossiele brandstof rijden dat wel doen. Wanneer je dus kiest voor een elektrische bedrijfswagen, dan zal je indirect het teken geven naar je klanten en andere partijen dat je milieubewust bent tijdens je werkzaamheden voor het bedrijf. Dit zal een goede reputatie opleveren. 

Fiscaal aantrekkelijk 

De overheid probeert op allerlei manieren mensen te stimuleren elektrisch te gaan rijden. Dit doen ze bijvoorbeeld door het geven van subsidies, of door het verlagen van het bijtellingspercentage. Ook heb je vrijstelling van de motorrijtuigenbelasting. Al deze aspecten bij elkaar genomen zorgt er dus kortweg voor dat je kunt profiteren van allerlei financiële voordelen. 

Prettige rijervaring

Elektrische auto’s hebben een elektromotor, in plaats van een verbrandingsmotor. Bij ”gewone” wagens wordt het harde geluid veroorzaakt door deze verbrandingsmotor. Elektrische auto’s zijn hierdoor erg stil, omdat de elektromotor nauwelijks tot geen geluid maakt. Dit is erg prettig voor de bestuurder en inzittenden van de auto. Verder is een elektrische wagen comfortabeler bij het optrekken van de auto, maar ook bij het maken van bochten. Dit komt doordat elektrische auto’s nog sneller reageren dan auto’s die rijden op fossiele brandstof. Verder is de accu van een elektrische auto geplaatst in de onderkant, wat zorgt voor meer stabiliteit en veiligheid tijdens het rijden. 

Zelf een elektrische bedrijfswagen leasen? 

Heb je zelf ook interesse gekregen in een elektrische bedrijfswagen leasen? Gelukkig is er meer dan voldoende keuze. Zo is er bijvoorbeeld de Volkswagen ID3, met veel binnenruimte en een hoge actieradius. Ideaal dus!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.