Dit leer je tijdens een assertiviteitstraining!

Dit leer je tijdens een assertiviteitstraining!

Ga jij meningsverschillen en kritiek(geven) het liefst uit de weg? Vind jij het lastig om je grenzen aan te geven op je werk? Dan is een assertiviteitstraining voor jou de uitkomst! Tijdens zo’n cursus assertiviteit leert assertiviteitsexpert Björn Deusings je alles wat je nodig hebt om beter voor jezelf op te komen, duidelijk je grenzen aan te geven en je zelfvertrouwen te vergroten. In dit artikel lees je waarom het zo belangrijk is een assertiviteitstraining te volgen.

 

  1. Assertief zijn staat voor ‘winnen’

Een assertief persoon is in staat om niet alleen het beste in zichzelf naar boven te halen, maar ook in een ander. Als jij op een constructieve manier je grenzen aangeeft, anderen van feedback voorziet en werkt aan je eigen kritiekpunten, zullen alle partijen daarvan groeien. Oftewel: als je leert om assertief te zijn, valt er enkel winst te behalen.

 

  1. Assertief zijn staat voor zelfvertrouwen

Een assertief persoon heeft vertrouwen in zichzelf. Als je leert om assertief te zijn, zul je ontdekken dat je je minder snel aangesproken, aangevallen of gedupeerd zult voelen. Je staat immers sterk(er) in je schoenen. Dit helpt je in het werkveld, maar ook in je persoonlijke leven kun je jezelf hierdoor beter ontplooien.

 

  1. Assertief zijn staat voor oplossingsgericht denken

Een assertief persoon heeft de vaardigheid om oplossingsgericht te denken. Als je leert om assertief te zijn, zul je leren om zowel je eigen als andermans krachten te herkennen, in plaats van in beperkingen te blijven hangen. Op die manier heb je beter inzicht in wie of wat er aan een constructieve oplossing bij zal kunnen dragen én is er meer ruimte voor creativiteit.

 

  1. Assertief zijn staat voor minder spanning

Een assertief persoon gaat niet (of op z’n minst een stuk minder) gebukt onder spanning. Spanning is namelijk het gevolg van een gebrek aan zelfvertrouwen, gebrekkige tijdsplanning en het opkroppen van emoties. Als je leert om assertief te zijn, zul je ontdekken hoe je deze spanningsbronnen aan kunt pakken. Op die manier kun je beter met druk overweg en zal spanning geen energie meer vreten.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.