Dit heb je nodig in je magazijn

Dit heb je nodig in je magazijn

Je bedrijf zo groot groeien dat je een magazijn nodig hebt is een hele prestatie en kan erg spannend zijn. Er komt veel kijken bij het inrichten van een magazijn. Hoe maak je het zo efficiënt en veilig mogelijk en welke spullen heb je nodig? Wij helpen je graag op weg met een paar tips.

Tweedehands stellingen

Magazijnstellingen komen in een hoop verschillende vormen en maten. Deze stellingen zijn erg belangrijk om zo efficiënt mogelijk gebruik te kunnen maken van de ruimte die je hebt. Deze stellingen moeten ook veilig gebouwd worden. Gelukkig doet het niks af aan de kwaliteit en veiligheid als een palletstelling gebruikt is. Een tweedehands stelling kan dus net zo goed en veilig zijn als een nieuwe. Bij een goede aanbieder wordt dit gegarandeerd. Zo kun je wat extra kosten besparen bij de inrichting en ben je ook nog duurzaam bezig.

Steekwagens, magazijnwagens en heftafels

Om producten van de stellingen naar de inpaktafel te vervoeren of om producten anderzijds door het magazijn te vervoeren zijn er een aantal handige wagens die je kunt aanschaffen. Welke wagens je precies nodig hebt ligt natuurlijk volledig aan je producten, manier van werken en werknemers. Wat we wel kunnen aanraden is om te kiezen voor magazijnwagens van fetra. Deze zijn samengesteld uit hoogwaardige materialen waardoor ze een lange levensduur hebben en erg veilig zijn in gebruik.

Belijning

Naast magazijnwagentjes rijden er misschien ook wel heftrucs rond in het magazijn. Als er met pallets gewerkt wordt is dit onvermijdelijk. Heftrucs kunnen natuurlijk wel gevaarlijk zijn. Daarom is het belangrijk om goede belijning aan te brengen in het magazijn welke duidelijk maken waar er gereden en waar er gelopen moet worden. Een belangrijke veiligheidsmaatregel die het werk ook efficiënter zal maken. Daarbij hoort een aparte plek om pallets te plaatsen zodat deze niet op het voetpad terechtkomen.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.