De voordelen van ergonomische swoppers

De voordelen van ergonomische swoppers

Vandaag de dag worden veel beroepen en werkzaamheden uitgevoerd achter een computer of laptop. Vaak betekent dit dat de gemiddelde Nederlander een groot deel van de dag zittend en binnen doorbrengt achter een bureau. Zitten wordt tegenwoordig ook wel het nieuwe roken genoemd. Dagelijks langdurig zitten in dezelfde houding kan namelijk diverse nadelen voor het lichaam hebben en brengt de nodige gezondheidskwalen met zich mee. Hierbij kun je denken aan rugklachten en een slechte zithouding. Het is dan ook belangrijk dat er rekening wordt gehouden met de gevolgen hiervan en welke oplossingen hiervoor mogelijk zijn. Gelukkig bestaan er steeds meer ergonomische en gezonde opties. Hierbij kun je onder andere denken aan een swopper kruk.

Goed voor de zithouding

Een swopper kruk heeft meerdere voordelen voor het menselijk lichaam. Doordat de kruk geen rugleuning en handvatten heeft ben je genoodzaakt om een goede zithouding aan te nemen. Dit is een ergonomisch voordeel ten opzichte van een bureaustoel. Het is belangrijk om een goede zithouding aan te nemen tijdens lange werkdagen maar ook op de momenten dat je iets minder lang zit. Dit maakt een swopper kruk een perfecte optie voor allerlei verschillende soorten doeleinden. Naast een goede zithouding zorgt een swopper kruk ook voor een goede doorbloeding door het lichaam. Hierdoor wordt de bloedsomloop verbeterd en dit heeft gunstige effecten voor de toevoer van zuurstof. Dit zal er uiteindelijk zorgen voor een vitaal gevoel tijdens een werkdag.

Versterkt de rugspieren

Naast de verbetering van de zithouding worden ook de rugspieren versterkt wanneer je op een swopper kruk zit. Dit komt doordat het lichaam zich moet aanpassen aan de zithouding. Hierdoor wordt er een bepaalde mate van kracht van de rugspieren gevraagd. Zitten op een swopper kruk vergt daarnaast ook veel meer balans dan zitten op een stoel met leuning. Deze balans wordt geleverd vanuit de rug en andere delen van het lichaam. Hierdoor staan de spieren in de rug langer en regelmatiger onder druk waardoor deze uiteindelijk sterker worden. Een swopper kruk is dan ook ergonomisch verantwoord en aan te raden voor mensen die langdurig vanuit een zittende positie werkzaam zijn.

 

 

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.