De onderscheidende service van Veld Orthopedische Schoentechniek

De onderscheidende service van Veld Orthopedische Schoentechniek

Met vestigingen in Hoorn en Alkmaar is Veld Orthopedische Schoentechniek al meer dan veertig jaar een begrip in de kop van Noord-Holland. Deze specialist dankt zijn goede naam onder meer aan de integrale aanpak. Je vindt er een totaalpakket aan schoentechnische artikelen dat klachten helpt verminderen, variërend van steunzolen en lichte schoenaanpassingen tot compleet op maat gemaakte schoenen. Deze schoenen bieden uitkomst bij voetklachten maar ook bij klachten die hieruit voortkomen zoals pijn in de onderrug of in de knieën. De orthopedisch schoentechnici beschikken over ruime ervaring en volgen regelmatig bijscholingscursussen om up to date te blijven met de ontwikkelingen van het vak. Dit stelt de hen in staat om veel in eigen huis te vervaardigen. Met alle tijd en aandacht voor zijn cliënten en vergaande nazorg levert Veld Orthopedische Schoentechniek onderscheidende service. 

Ook staat dit familiebedrijf voor korte lijnen en vlotte levertijden. Het wegnemen van pijn, het vergroten van de wereld van de cliënt en het verhogen van zijn zelfvertrouwen, zijn de kernzaken waar het de bevlogen specialisten bij het maken van steunzolen, semi-orthopedische schoenen en orthopedische schoenen in Alkmaar en Hoorn allemaal om te doen is.

Hoe gaat de procedure in z’n werk bij het aanmeten van orthopedische schoenen?

De procedure bij het aanmeten van orthopedische schoenen verloopt als volgt. Op basis van medische indicatie schrijft de behandelend specialist een verwijzing uit. Vervolgens kun je een afspraak maken bij een van de orthopedisch schoentechnici van Veld Orthopedische Schoentechniek. Tijdens de eerste afspraak worden de persoons- en verzekeringsgegevens ingevuld, de maten van de voeten opgenomen en een voetafdruk gemaakt. Voor de vergoeding van de orthopedische voorzieningen wordt bij de zorgverzekeraar een machtiging aangevraagd. De leesten en passchoenen worden gereedgemaakt als de toestemming van de zorgverzekeraar binnen is. Vervolgens kun je komen passen. Bij het doorpassen worden notities gemaakt om indien nodig aanpassingen te kunnen doen. Dan is het tijd om het model en de kleur van de orthopedische schoenen te kiezen. De schoentechnicus maakt daarna de orthopedische schoenen. Wanneer die klaar zijn, word je uitgenodigd om de schoenen op te halen. 

Bij het aanmeten van voorlopige orthopedische schoenen (VLOS) is sprake van een soortgelijke procedure. Die schoenen worden gemaakt voor tijdelijk gebruik meestal wanneer het dragen van gewone schoenen door voetproblemen niet mogelijk is. De tijdelijke voorzieningen in voorlopige orthopedische schoenen ondersteunen en beschermen de voet terwijl die eventuele wonden en/of pijnpunten ontlasten. 

Persoonlijke aanpassingen in de schoen

Veld Orthopedische Schoentechniek weet als geen ander dat iedereen het liefst op mooie schoenen loopt. Daarom kun je er terecht voor orthopedische schoenen in alle soorten en maten. Van modieuze laarzen tot sportschoenen. Bovendien worden de meeste persoonlijke aanpassingen in de schoen verwerkt zonder dat die zichtbaar zijn aan de buitenkant. Zoals je van een specialist mag verwachten, gebruiken de schoentechnici louter materialen van een hoogwaardige kwaliteit. Die zijn stevig of soepel. Ook innovatieve materialen zoals thermoplasten behoren tot de mogelijkheden. Kwaliteit betekent voor het team van Veld ook dat er voor iedereen een oplossing is. De samenwerking met medisch specialisten is hierbij van grote betekenis. Naast de dagelijkse spreekuren in Hoorn en Alkmaar kun je daarom ook terecht op de spreekuren die gezamenlijk worden gehouden op verschillende locaties in Noord-Holland met bijvoorbeeld de podoloog, fysiotherapeut, instrumentmaker of orthopedisch- en revalidatiearts.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.