De voor- en nadelen van vloertegels

De voor- en nadelen van vloertegels

Er is een reden achter de enorme populariteit van tegels in de bouwwereld. Tegenwoordig kan men zich nauwelijks voorstellen een huis of kantoor zonder tegels te bouwen. Van onze keuken tot onze badkamer en van onze vloeren tot onze muren hebben ze geen enkel deel van het bouwproces onbedekt gelaten. Vanwege de betaalbaarheid, variëteit en gemak die ze bieden, zullen tegels nog heel lang een prominente plaats in de bouwwereld behouden. Wij hebben de voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet!

De voordelen van vloertegels

Variatie

Er is nauwelijks iets anders dat een bouwer te bieden heeft in zoveel variëteit. Je vindt tegels in allerlei kleuren, designs, texturen en maten. Denk bijvoorbeeld eens aan keramische tegels die kunnen lijken op echt beton, marmer, natuursteen of hout. En deze zijn ook allemaal nog beschikbaar in verschillende maten. Dus ben jij op zoek naar een marmeren vloertegel 80×80? Makkie. Niks is te veel gevraagd!

Betaalbaar

Tegels zijn zo betaalbaar als het maar zijn kan. Afhankelijk van kwaliteit, variëteit en type kan je budget variëren van een paar tientjes tot honderden euro’s. Je kunt je budget dus zelf bepalen.

Onderhoud

De beste eigenschap van tegels is misschien wel dat ze waterbestendig zijn. Ze zijn bijna ongevoelig voor de effecten van water en worden daarom veel gebruikt in badkamers, keukens en zelfs vloeren. Hiernaast zijn tegels ook nog eens gemakkelijk schoon te maken en zijn ze een stuk sneller gelegd dan andere materialen.

De nadelen van vloertegels

Ook al vinden wij de nadelen niet net zo zwaar wegen als de voordelen, zou het oneerlijk zijn om ze niet te benoemen. Aangezien tegels geen water opnemen kunnen ze glad zijn. Hiernaast zijn ze breekbaar en hebben ze een korte levensduur. Hierbij kun je denken aan vier tot vijf jaar. Als laatste worden tegels gemakkelijk vuil – maar zijn ze wel makkelijk schoon te maken – en zijn ze behoorlijk koud, pantoffels kopen dus!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.