De do’s en don’ts bij het kopen van een zakelijke telefoon

De do's en don'ts bij het kopen van een zakelijke telefoon

Of je nu een eigen bedrijf hebt of binnen een organisatie werkt, een goede zakelijke telefoon is onmisbaar. Het bijhouden van e-mails, agendabeheer, en communicatie met klanten en collega’s gaat tegenwoordig allemaal via de mobiele telefoon. Maar waar moet je nou eigenlijk op letten bij het kopen van zo’n telefoon? In deze blog geven wij een aantal do’s en don’ts waar je rekening mee moet houden.

Don’t: Kies niet zomaar de nieuwste telefoon

Een nieuw model met de beste specificaties is natuurlijk verleidelijk, maar het is belangrijk om te bedenken of deze specificaties ook daadwerkelijk van belang zijn voor jouw werkzaamheden. Het kan bijvoorbeeld zijn dat er oudere modellen zijn die beter aansluiten bij wat jij nodig hebt. Daarnaast is een gloednieuwe telefoon natuurlijk een stuk duurder dan een ouder model.

Do: Bedenk van tevoren wat je nodig hebt 

Wil je een zakelijke telefoon kopen? Dan is het van belang om te bedenken wat voor functies jij nodig hebt. Moet de telefoon bijvoorbeeld dual-sim ondersteunen? Of is een goede camera belangrijk voor jouw werk? Wil je ook Voip bellen? Door hierover na te denken kun je gerichter zoeken en voorkom je dat je straks met een telefoon zit die niet alles kan wat je nodig hebt.

Don’t: Losse telefoon en abonnement verwarren

Als je een nieuwe telefoon neemt, krijg je vaak de mogelijkheid om een abonnement af te sluiten. Het is belangrijk dat je hier kritisch naar kijkt. Kijk verder dan alleen de maandelijkse kosten. Overweeg bijvoorbeeld ook of je voldoende belminuten hebt en of je genoeg data hebt voor jouw werk. Door dit goed uit te zoeken, voorkom je dat je later voor verrassingen komt te staan.

Do: Overweeg om tweedehands te kopen

Een tweedehands telefoon is een stuk goedkoper dan een gloednieuw model. Dit is vooral handig als je geen behoefte hebt aan de nieuwste snufjes en vooral op zoek bent naar een praktische telefoon die doet wat jij nodig hebt. Zorg er wel voor dat je bij aankoop goed onderzoekt of de telefoon nog goed functioneert en geen onverwachte mankementen heeft.

Don’t: Vergeten om een goede back-up te maken

Als je veel gevoelige gegevens op je telefoon hebt staan, is het van groot belang om een goede back-up te maken. Zorg ervoor dat je regelmatig een back-up maakt naar een externe schijf of de cloud. Het zou namelijk vervelend zijn als je alles kwijtraakt bij bijvoorbeeld diefstal of verlies van de telefoon.

Het kopen van een zakelijke telefoon is dus zeker iets om goed over na te denken. Door rekening te houden met de do’s en don’t uit dit artikel, kun je werken met een veilige en efficiënte zakelijke telefoon.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.