Accountant in Amersfoort

Accountant in Amersfoort

Zoek je een accountant in Amersfoort? Ga dan eerst eens na of je weet wat je zoekt. Zoek je namelijk een accountant of eerder een boekhouder? Dat klinkt als hetzelfde, omdat de termen tegenwoordig synoniem lijken, maar dat is het niet. Ze doen grofweg hetzelfde werk, alleen is de boekhouder niet opgeleid, in tegenstelling tot zijn tegenhanger. De boekhouder zal wel een aantal cursussen hebben gedaan, maar van een beschermend beroep en een bijbehorende opleiding is echter geen sprake. Daardoor is een boekhouder meestal ook in dienst van kleinere bedrijven of particulieren en rekent die doorgaans een wat lager tarief.

De juiste accountant in Amersfoort

Als je weet dat je echt een accountant zoekt en geen boekhouder, dan ben je er nog niet. Als je weet dat er een speciale opleiding voor dit beroep is, zal het je niet verbazen dat er ook verschillende specialisaties in dit vakgebied te vinden zijn. Meestal wordt grofweg hetzelfde werk gedaan: de papieren worden gecontroleerd voor een bedrijf of instelling, waarbij de werkgever sterk van verschillen, van een klein bedrijf tot de overheid. Maar de forensisch accountant doet dat niet voor de werkgever zelf, maar in opdracht van de werkgever om fraude op te sporen bij andere bedrijven. Deze heeft daarvoor een extra specialisatie in de opleiding gevolgd.

Welke accountant in Amersfoort past bij jou?

Als je een accountant in Amersfoort zoekt, kijk dan eerst even waar de betreffende persoon die je googelt of op LinkedIn vindt, precies werkt. Misschien werkt hij of zij wel intern bij een bedrijf. Dan zal je die waarschijnlijk niet zomaar kunnen inschakelen. Datzelfde geldt voor de collega’s die werken voor de overheid.  Zoek in plaats daarvan naar iemand die zich profileert als openbaar accountant. Dan werkt die persoon bij een kantoor, waar ze voor verschillende doeleinden en klanten ingezet kunnen worden.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.