4x musthaves voor een landelijke sfeer

4x musthaves voor een landelijke sfeer

Het landelijke interieur is niet voor niets al jaren ongekend populair. Steeds meer mensen kiezen voor een landelijke inrichting met lichte kleuren, mooie natuurlijke elementen en zachte stoffen. Wat zijn nu de echte musthaves voor een landelijke sfeer? Een van de manieren waarop je sfeer kunt creëren in een landelijk interieur, is het gebruik van houten lamellen. Maar dat is niet het enige: er zijn nog andere items die een interieur nog meer af kunnen maken. Hier lees je alles over de 4 musthaves voor een landelijke sfeer in je woning. 

1: Begin bij het begin: een mooie vloer

Een van de manieren waarop je een landelijke sfeer creëert is door een mooie vloer te plaatsen. Dit is vooral een goed idee wanneer je een nieuw huis hebt en nog van boven tot onder alles moet aanpassen. Maar ook als je een volledig nieuwe inrichting in je huidige woning wilt is het goed om te kijken naar de mogelijkheden van een nieuwe vloer. Een houten vloer of parketvloer met houtlook zijn voorbeelden van een vloer die goed past bij een landelijk interieur.

2: Het knusse effect van landelijk

Het is ook goed mogelijk om te kiezen voor mooie raamdecoratie. Om het knusse effect van een landelijk interieur te bereiken is het een goed idee om lange gordijnen voor de ramen te hangen. Ook andere raamdecoratie is goed mogelijk: lamellen of jaloezieën zijn stuk voor stuk soorten raamdecoratie waarmee je alles uit een landelijk interieur kunt halen. Bij inhuisplaza.nl vind je een uitgebreid assortiment van gordijnen en andere vormen van raamdecoratie. 

3: Gebruik zachte stoffen

Het gebruik van plaids en vachten door ze op banken en stoelen te plaatsen zorgen voor een kenmerkende landelijke stijl. Het is dan ook altijd een goed idee om zachte en aaibare stoffen te verwerken in het interieur. Wol en velvet passen bijvoorbeeld heel goed in een landelijk interieur, maar ook een geweven vloerkleed of een schapenvacht passen hier goed bij.

4: Andere manieren om een landelijke sfeer te creëren 

Wil je graag een landelijke inrichting? Niet alleen de juiste raamdecoratie zal hiervoor zorgen. Maar ook door te kiezen voor veel elementen van hout, grijstinten en warme aardetinten kun je gemakkelijk de landelijke stijl in je woning aan herkennen. Natuurlijk is het ook goed mogelijk om wat meer kleur te creëren. Dit doe je door bijvoorbeeld verse bloemen neer te zetten of door in het gebruik van kussens en plaids naar kleur te kijken. Lees voor meer inspiratie en tips deze blog.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.