Zo maak je jouw kantoor gezellig

Zo maak je jouw kantoor gezellig

Het kantoor is een plek waar we heel over het algemeen heel wat tijd doorbrengen. Het is dan ook fijn om een ruimte te creëren die fijn en gezellig aanvoelt. Uit onderzoek is dan ook gebleken dat mensen zich beter kunnen concentreren in een opgeruimde omgeving met een goede sfeer. In deze blog leggen wij aan je uit hoe jij jouw kantoor omtovert tot een inspirerende ruimte.

 

Stimuleren van creativiteit

Werken in een ruimte waar het een zooitje is, is niet heel motiverend om daar eens lekker aan de slag te gaan. Een chaotische omgeving zorgt immers ook voor chaos in je hoofd. Op deze manier is je omgeving in strijd met jouw headspace en dat wil je natuurlijk niet. Het hebben van een stijlvol kantoor stimuleert je creativiteit en kan daarbij inspiratievol zijn. Decoreer je kantoor daarom ook met dingen die jij leuk vindt en waar je geïnspireerd door raakt. Dit kan van alles zijn, van posters en spiegeltjes tot aan collages en wandplanken met beeldjes. Ook is het hebben van een klok erg handig. Naast een leuke accessoire is het ook nog eens nuttig voor het bijhouden van de tijd. Ook is het belangrijk om goed licht te hebben tijdens het werken. Investeer daarom goede en gezellige lampen. Zo kan je wanneer het vroeg donker wordt ook nog lekker door werken.

 

Kantoorplanten

Wat een ruimte meteen gezellig maakt, zijn planten. Zo kan je kiezen voor een grote rustige eyecatcher of maak je je kantoor compleet met een hele verzameling aan kleinere planten? Het plaatsen van kantoorplanten in je ruimte zorgt naast de sfeer ook nog voor luchtzuivering, een echte win-win situatie dus. Voor een grote kantoorplant kan je kiezen voor een Strelitzia. Wanneer deze in een mooie pot staat deze de show stelen. Wanneer je voor meerdere kleine planten kiest, is het leuk om ook te variëren in soort. Zo krijg je een echte urban jungle in jouw office!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.