Welke kantoorartikelen mogen zeker niet ontbreken?

Welke kantoorartikelen mogen zeker niet ontbreken?

Ben je kort geleden een eigen bedrijf gestart? Dan heb je vast al ontdekt dat hier heel veel bij komt kijken. Naast de dagelijkse werkzaamheden en administratieve rompslomp, moet er namelijk ook nog over de kantoorinrichting nagedacht worden. Best lastig. Zeker als dit de eerste keer is dat je een eigen kantoor inricht. Want waar moet je allemaal aan denken? Wat mag je zeker niet vergeten?

Kantoorspullen voor de administratie

Het zijn de relatief kleine spullen die vergeten worden bij het inrichten van een kantoor. Deze zijn juist noodzakelijk om efficiënt te kunnen werken. Je kunt niet prettig werken als je telkens misgrijpt. Zorg er daarom voor dat de kantoorspullen voor de administratie op orde zijn. Denk hierbij aan het volgende:

        Een opbergmap is erg prettig voor het bewaren van belangrijke papieren en facturen. Plaats ze in een grote archiefkast zodat je door de jaren heen een mooie collectie kunt opbouwen. Sorteer alles op jaartallen. Zo blijft het overzichtelijk en kan je ook jaren later de juiste papieren weer met gemak terugvinden. Wel zo gemakkelijk.

          Pennen en een pennenbak

          Notitieblokken

          Post-its

          Enveloppen en postzegels

          Plakband

          Agenda voor 2023

Belangrijke apparaten

Een modern bedrijf kan tegenwoordig niet meer zonder de nodige apparatuur. Op de eerste plaats natuurlijk één of meerdere goede computers en laptops. Denk echter ook aan een printer en/of faxapparaat. Dit zijn dingen die je zeker binnen een bedrijf veelvuldig gebruikt. Je kunt niet zonder. Leg tevens een voorraad printpapier en canon toner aan. Op die manier grijp je nooit meer mis.

Vraag jezelf af welke apparatuur je echt dagelijks gaat gebruiken. Begin slechts met het minimum van wat nodig is. Zeker als je het bedrijf pas net gestart bent. Dan wil je niet teveel uitgeven. Zolang de basis nu maar gelegd is en je je werk kunt doen. Uitbreiden kan altijd nog op een later moment.

De basis

Natuurlijk is ook de basis niet geheel onbelangrijk. Want welke grote meubels heb je nou echt nodig op kantoor? Het antwoord kun je waarschijnlijk zelf al raden: een bureau en bureaustoel natuurlijk! Toch is dat nog niet zo gemakkelijk als het klinkt. Het aanbod is namelijk erg groot. Dus waar kies je voor?

Bedenk goed dat je aan het bureau uren zal doorbrengen. Ergonomie speelt dan ook een belangrijke rol. Het is van essentieel belang dat je tijdens het werken comfortabel kunt zitten. Niet alleen om prettiger te kunnen werken, maar ook om lichamelijke klachten voor nu en de toekomst te voorkomen.

Daarom is het belangrijk dat zowel de bureaustoel als het bureau op maat te verstellen is. Op die manier kan hij geheel naar wens en jouw eigen formaat versteld worden. Je doet er goed aan om meerdere bureaustoelen en bureaus uit te proberen voordat je je definitieve keuze maakt. Zo ontdek je al snel welke het lekkerst zit. 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.