Wat is cortenstaal en waar kun je het voor gebruiken?

Wat is cortenstaal en waar kun je het voor gebruiken?

Cortenstaal is heel populair, vooral bij gebruik in de tuin. Wanneer je het cortenstaal buiten laat staan komt er een laag roest op, waardoor het zijn karakteristieke bruine kleur krijgt. Wanneer een ander materiaal roest betekend dit vaak dat het onderliggende materiaal beschadigd. Bij cortenstaal is dit niet het geval. De roest laag is zo dicht dat het de onderliggende laag niet aantast. Daarom is het een zeer sterk materiaal en wordt het vaak verwerkt in bloempotten, en tuinverlichting, maar ook zelfs in zeecontainers, wolkenkrabbers en bruggen.

Cortenstaal in de tuin
We brengen het hele jaar door veel tijd door in de tuin. Het is daarom belangrijk om de tuin dezelfde aandacht te geven als bijvoorbeeld je interieur. De tuin kan je tegenwoordig prachtig aankleden. Een goed voorbeeld is cortenstaal. Cortenstaal is goed toepaspaar in iedere tuin. Of je nu een moderne of klassieke tuin hebt, cortenstaal staat altijd sfeervol. Wanneer je cortenstaal aanschaft hebben de producten vaak nog geen roest laag. Dit kost veel tijd of je moet dit proces versnellen met een zuurhoudend product. De kleur en textuur van cortenstaal staat prachtig bij beton, graniet en tussen struiken en planten. Je ziet cortenstaal het meest terugkomen als plantenbakken. Een cortenstaal plantenbak zorgt meteen voor een moderne en industriƫle look ik je tuin.

De kosten van cortenstaal
De samenstelling van cortenstaal is anders dan van gewoon staal. Daarom ligt de prijs wat hoger. Gewoon staal heeft echter wanneer het in de buitenlucht staat altijd een behandeling nodig tegen verwerking. Wanneer je deze kosten optelt bij het gewone staal zul je zien dat cortenstaal een hele gunstige prijs//kwaliteit verhouding heeft. Cortenstaal wordt alleen geleverd in de vorm van platen, maar metaalcenter.nl levert ook cortenstaal op maat. Zo worden de platen bewerkt tot jouw droomproject.

 

 

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.