Wat doet een vastgoedmakelaar?

Wat doet een vastgoedmakelaar?

Er zijn uiteraard veel verschillende soorten makelaars op de markt. Veel mensen denken dat alle makelaars dezelfde activiteiten verrichten, maar dat is dus niet het geval. Je hebt bijvoorbeeld een verhuurmakelaar. Deze houdt zich vooral bezig met verhuur, zoals de naam al doet vermoeden. Daarnaast heb je makelaars die zich bezighouden met het zoeken naar woningen voor klanten. Bovendien heb je makelaars die zich bezighouden met de verkoop. Je hebt echter ook een vastgoedmakelaar. Waar houdt deze zich zoal mee bezig? In dit artikel gaan wij daar wat dieper op in.

Tussenpersoon

Een vastgoedmakelaar functioneert als tussenpersoon voor de opdrachtgever. Deze gaat dus op zoek naar een geschikte koper. Om als vastgoedmakelaar aan het werk te kunnen gaan, moet je voorzien zijn van een BIV-nummer. Daarmee geef je blijk van de erkenning. Maar met welke taken houdt de vastgoedmakelaar zich dan bezig, vraag jij je natuurlijk af. Hieronder bespreken we de belangrijkste kwesties

Prijsbepaling

Een belangrijk aspect van de makelaar is dat deze zich bezighoudt met de prijsbepaling. Je bent ongetwijfeld bekend met het feit dat de vastgoedprijzen flink kunnen fluctueren. Omwille van die reden kan het dan ook lastig zijn om de juiste prijs te bepalen als leek. Een goede vastgoedmakelaar heeft echter erkende taxateurs in dienst, waardoor de prijs gemakkelijker bepaald kan worden. Dat is dus één van de bezigheden van een vastgoedmakelaar, maar er zijn er nog meer waar je aan kunt denken.

Adverteren

Als leek kan het lastig zijn om je vastgoed op de markt te brengen. Want wat is dan precies de juiste plaats om hiervoor te gaan adverteren? Een vastgoedmakelaar weet dit echter wel. Bij vastgoedmakelaars kunnen er bijvoorbeeld fantastische foto’s worden gemaakt, maar ze kennen ook alle belangrijke verkoopkanalen. Op die manier wordt het dus een stuk gemakkelijker om het vastgoed te verkopen.

 

Wil jij dus vastgoed verkopen, of juist inkopen? Dan is het aan te raden om contact op te nemen met Bagro Vastgoed, want zij helpen je dan graag verder. Ook bij andere kwesties kunnen zij jou helpen. Neem dus contact op en bespreek de verschillende mogelijkheden die ze aanbieden.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.