Waarom vrije artsenkeuze moet blijven bestaan

Waarom vrije artsenkeuze moet blijven bestaan

De vorige Tweede Kamer wilde de uitgaven aan de zorg inperken. Daarom kwamen zij met een aantal maatregelen zoals het afschaffen van de vrije artsenkeuze. Hieronder staat uitgelegd waarom het essentieel is dat de vrije artsenkeuze blijft bestaan. Ook zal verteld worden waar u een goedkope zorgverzekering 2021 met vrije artsenkeuze kan vinden.  

De essentie 

Zelf een zorgverlener kiezen is een fundamenteel recht dat onder druk kwam te staan in de Tweede Kamer. Het voorstel voor afschaffing van de vrije artsenkeuze is er gelukkig niet doorgekomen. Beeld u eens in wat er zou gebeuren als het voorstel er wel doorgekomen zou zijn. Denk aan chronische patiënten die van de zorgverzekeraar ineens moeten switchen van zorgverlener. Of aan patiënten die rondom de jaarwisseling ineens van het ene naar het andere ziekenhuis moeten verhuizen, alleen omdat hun zorgverzekeraar heeft besloten een contract te nemen met een ander ziekenhuisVeel oudere patiënten hechten erg veel waarde aan het opbouwen van een vertrouwensrelatie met hun zorgverlener. Ze zijn daar altijd goed geholpen en weten dat ze door hen in de toekomst goed geholpen gaan worden. Voor deze mensen zou de afschaffing van de vrije artsenkeuze een hele hoop stress en verwarring meebrengen. Er zijn ook mensen die bijvoorbeeld een nare ervaring hebben gehad met een zorgverlener en die juist weer erg te spreken zijn over een ander. Deze mensen willen graag geholpen worden in een kliniek waar ze zich fijn bij voelen, en dat is hun recht. Het klopt dat het voor veel mensen niet uitmaakt waar ze geholpen worden, maar de vrijheid van de mensen die het wel uitmaakt mag naar mijn mening niet worden beperkt.  

Zorgverzekering vinden 

Omdat een meerderheid in de Tweede kKamer gelukkig tegen heeft gestemd kunnen wij nog een zorgverzekering met vrije artsenkeuze afsluiten. Deze kunt u het best vinden bij vergelijksites. Zij zullen u alles vertellen over hoe de vrije artsenkeuze bij verschillende verzekeraars in zijn werk gaat. Het is namelijk goed om eerst te verdiepen in de zorgverzekeraar en de zorgverzekering met vrije artsenkeuze die u van plan bent om te gaat afsluiten.  

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.