Waarom je huis beveiligen belangrijk is

Waarom je huis beveiligen belangrijk is

Met de problemen vandaag de dag is er veel criminaliteit. Toch zijn er veel mensen die hun huis nog niet beveiligen. Vaak realiseren mensen zich hoe belangrijk het is om hun huis alleen tegen inbraak te beschermen als het te laat is. In deze blog leg ik uit waarom het beveiligen van je huis zo belangrijk is.  

Veiligheidsgevoel 

Op het moment dat je slachtoffer wordt van een inbraak, begrijpt je dat de inbreker niet alleen alle kostbaarheden wegnam. Na een inbraak voel je je minder veilig in je eigen huis, wat voorheen altijd wel was. Dit is de belangrijkste reden waarom inbraakbeveiliging zo belangrijk is. 

Inbraakbeveiliging 

Een goede inbraakbeveiliging hangt van vele andere factoren af. Zo kan het hebben van buitenverlichting een grote bijdrage leveren aan inbraakbeveiliging. Lampen buitenshuis zorgen ervoor dat mensen in het donker niet ongemerkt de woning kunnen naderen. U kunt ook aanvullende beveiligingsmaatregelen nemen zoals het installeren van smart security system.  

Smart security  

Een smart security system is een systeem van inbraak beveiligende producten die allemaal samenwerken om het huis te beveiligen. Zo heb je een slimme deurbel en camera’s die verdachte activiteiten filmen. Met een app kan je realtime meekijken met de camera’s en je krijgt zelfs een melding op je telefoon als er beweging is. Het grootste voordeel van deze smart security systems is dat ze inbrekers afschrikken. Uit onderzoek is gebleken dat 80% van de inbrekers, bij het zien van een smart security system afdroop om het bij een ander huis te proberen. Hierdoor heb je veel veiliger gevoel wanneer je het huis verlaat. Dit is by far het grootste voordeel van een smart security system.   

Naast beveiliging voor criminelen dient een smart security system er ook voor om het huis te beveiligen voor andere dingen. Zo is er een slimme rookmelder die een melding naar je telefoon stuurt als er brand is.  

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.