Vermijd deze fouten als je begint met beleggen

Vermijd deze fouten als je begint met beleggen

Als het om beleggen gaat, kan er van alles mis gaan. En helaas maken veel beginners investeringsfouten die hen veel geld kosten. Als je net begint in de wereld van beleggen, is het essentieel om je bewust te zijn van deze mogelijke valkuilen. 

 

In plaats van je te vertellen welke aandelen je precies moet kopen, heb je er meer aan om te leren wat je niet moet doen als je wil beleggen. Hieronder lees je een paar fouten die iedereen moet vermijden:

Fout 1: Geen plan hebben

Warren Buffett zei ooit: “Een idioot met een plan kan een toptalent verslaan zonder plan”, en dit geldt zeker ook voor beleggen. Voordat je begint met beleggen, moet je weten wat je doelen zijn. Wilt je eerder met pensioen gaan? Of probeer je te sparen voor een specifieke aankoop?

 

Denk na waar je je geld in wil steken. Wil je je vermogen in een paar goedlopende bedrijven steken via aandelen? Of zie je meer heil in beleggingsfondsen waar je geld wordt belegd voor jou?

 

Zodra je je doelen kent, kunt je een investeringsplan ontwikkelen om je te helpen op koers te blijven. Zonder een plan is het gemakkelijk om van het pad af te raken en uiteindelijk geld te verliezen. 

Fout 2: alles investeren

Als beginnende belegger is het verleidelijk om al je geld meteen te willen investeren. Dat is een vergissing. Houd altijd wat geld achter de hand voor noodgevallen. Iedereen op de beurs zal het je vertellen: de beurs is volatiel, en als kleine belegger zwem je als een vis tussen de haaien die je zomaar opslokken als je niet weet wat je doet. 

 

Het is helemaal geen probleem als je eens besluit risico te nemen op de beurs, maar als je je hele vermogen op het spel zet, begint je beleggingsstrategie meer te lijken op een gokverslaving dan op een goed doordacht plan.

Fout 3: geen diversificatie

Diversificatie is de sleutel tot elke gezonde beleggingsstrategie. Door geld te spreiden over verschillende financiële producten, minimaliseer je je risico en vergroot je je kansen op succes. 

 

Als een investering fout gaat, ben je niet meteen al je geld kwijt en heb je andere investeringen om de klap op te vangen. Ook kun je met software programma’s bijhouden waar je je geld in wil steken. Dit kan volledig automatisch, maar ook meer handmatig.

 

Fout 4: te lang wachten

Als je vroeg begint, kun je veel verdienen met de magie van compounded interest. Hoe eerder je begint, hoe meer rente op rente je verdient.

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.