Tips bij het uitkiezen van geschikte koelingen voor je bedrijf

Tips bij het uitkiezen van geschikte koelingen voor je bedrijf

Heb je een bedrijf dat zich bezighoudt met verse producten? Dan moet je investeren in de juiste koelapparatuur. Het koelsysteem is een onmisbaar item voor onder andere bloemisten, supermarkten, slagers, visboeren en andere industrieën. Na het plukken of oogsten van de bloemen, fruit of groenten, moet je ze in een koelsysteem bewaren om ze vers te houden. Sommige producten moeten mogelijk worden ingevroren om ze te bewaren. Elk product heeft mogelijk een andere manier van bewaren nodig. Kies dus de juiste koelapparatuur om de kwaliteit te behouden. De voorbeelden van koelsystemen die je voor je bedrijf kunt gebruiken, zijn vacuümkoeling, koelcellen en vriestunnels. Hier is een korte uitleg over elke koelapparatuur.

Wat is een koelcel?

Wil je al je producten langer vers houden? Dan kun je het beste een koelcel kopen om ervoor te zorgen dat je bedrijf goed kan draaien. Gekoelde opslag houdt de temperatuur van het product laag om bederf te voorkomen. De vriescel of koelcel is een onmisbare uitrusting voor leveranciers of distributeurs van verse producten zoals fruit, groente, bloemen, vlees en andere artikelen. Een koelcel is de beste keuze als je een grote hoeveelheid producten wilt koelen en opslaan. Bij het kopen van een koelcel dien je met meerdere aspecten rekening te houden. Zo moet je letten op de constructie, techniek en energiezuinigheid. Het is beter om een ​​energiezuinige koelcel te kiezen, zodat je de energiekosten kunt verlagen.

Wat is vacuümkoeling?

Vacuümkoeling is geschikte apparatuur om bloemen en bladgroenten te koelen. Deze tool kan de temperatuur van verse producten binnen 15 minuten verlagen tot 2ºC. Deze koelapparatuur is efficiënt omdat ze de temperatuur snel kan verlagen. Houd er echter rekening mee dat een vacuüm koelsysteem niet ideaal is om grotere producten te koelen. Deze apparatuur bestaat uit een boiler, een groot vat en een container. Vacuümkoeling maakt gebruik van twee principes. Ten eerste kan het water op een lage temperatuur koken als de druk daalt. Ten tweede, wanneer het water verdampt, kan het oppervlak snel afkoelen. Door deze principes toe te passen kan deze apparatuur snel een groot aantal verse producten koelen. Dit koelsysteem biedt verschillende voordelen. Het kan de producten snel afkoelen zonder uitdroging. Ook is deze koelapparatuur eenvoudig te laden en te lossen.

Wat is een vriestunnel?

Een vriestunnel is een koelsysteem dat vaak wordt gebruikt voor het invriezen van broodproducten, aardappelproducten, vlees en vis. Deze tool kan de temperatuur van de producten in minder dan een uur verlagen van 80ºC naar -20ºC. Vriestunnels hebben een grote capaciteit. Ze worden vaak gebruikt door grote fabrieken. Dit koelsysteem is gunstig voor producenten van diepvriesproducten. De producten worden in de tunnel geplaatst. De producten zijn vervolgens in minder dan een uur ingevroren. Het proces van invriezen is bedoeld om de producten te bewaren. Bacteriën en schimmels kunnen niet leven bij lage temperaturen. Hierdoor kunnen de producten langer mee. Hiermee kun je je producten eenvoudig distribueren naar de retailers en klanten. Het vriesproces kan je helpen om de kwaliteit van de producten te behouden.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.